HANNA Instruments Logo

Vrhunski ORP vodnik za bazene in zdravilišča

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Če nameravate biti bodoči lastnik bazena ali če ste že uveljavljeno podjetje, ki gradi bazene, morate vedeti, da je treba vzdrževati čistočo in sanitarnost vode.

Kemična reakcija, ki je bistvenega pomena za sanacijo vode, je oksidacija. Med oksidacijskim postopkom v vodi bazena pride do izmenjave elektronov med klorom (ali drugim oksidantom) in onesnaževalcem v vodi. Na ta način je onesnaževalo inaktivirano in kemično inertno.

Najpogosteje uporabljeno sredstvo za sanacijo in čiščenje vode v bazenu je klor, ker zelo uspešno ubija bakterije, viruse, druge mikroorganizme in druge onesnaževalce. Poleg klora nekatere druge oksidacijske metode sanacije bazenov vključujejo uporabo broma, joda, ozona …

Če govorimo o oksidaciji v vodi bazena, je pomemben parameter ORP.

ORP ali oksidacijsko-redukcijski potencial je parameter kakovosti vode, ki meri oksidacijsko sposobnost v vodi. Ali drugače povedano, ORP je čistoča vode in njena sposobnost razgradnje onesnaževal. Parameter ORP kot parameter se meri v vodi bazena in pitni vodi (klor se uporablja za sanacijo pitne vode) in nam pove, kako učinkovit je klor ali nekateri drugi oksidanti v vodi.

Za merjenje ORP uporabljamo sonde ORP, ki zaznajo napetost med elektrodama in nam dajo vrednost, katere merska enota je milivolt (mV) . Oksidanti bodo pokazali pozitiven mV naboj, kontaminanti pa negativni mV naboj. Različni krmilniki ali preizkuševalci ORP nam lahko pomagajo pri določanju količine oksidanta, ki se uporablja za sanacijo vode. Čeprav se optimalne koncentracije razlikujejo glede na vrsto čistilnega sredstva, je treba v bazenih in zdraviliščih, obdelanih s klorom, bromom ali jodom, nivo ORP vzdrževati nad 650 mV.

Za merjenje vrednosti ORP ima Hanna Instruments različne naprave, ki vam lahko pomagajo pri sanaciji vode v bazenu. Od avtomatiziranih krmilnikov procesov do preprostih ročnih preizkuševalcev si s Hanna Instruments zagotovite brezskrbno plavanje in zabavo v bazenu.

Analizatorji klora, pH, ORP in temperature - serija PCA300

Hanna Instruments PCA310, PCA320, PCA330 in PCA340 serije analizatorjev klora, pH, ORP in temperature so mikroprocesorsko nadzorovani procesni analizatorji, ki neprekinjeno spremljajo tok vzorca glede vsebnosti klora, pH, ORP in temperaturnih vrednosti. Analiza PCA uporablja kolorimetrično metodo DPD za določanje klora.

 • Na voljo so 4 modeli za spremljanje ravni klora, pH in ORP
 • Dva ločena izbirna izhoda signala 0-20 ali 4-20 mA (samo PCA340)
 • Uporabniku prijazen vmesnik poenostavi namestitev in vzdrževanje

Regulatorji pH / ORP - BL122 • BL123

s Cloud povezavo

BL122 in BL123 sta zasnovana tako, da vzdržujeta konstantno pH in raven razkužila v bazenih, masažnih kopelih in zdraviliščih ter nudita dodatne prednosti, ki omogočajo daljinsko upravljanje

povezava in dostop do naprav prek spletne aplikacije Hanna Cloud. Ti krmilniki so na voljo v dveh konfiguracijah. Osnovna različica je vgrajeni model, ki omogoča neposredno vgradnjo okovja za sondo in vbrizgavanje kemikalij v obstoječe cevovode. Na voljo je tudi plošča, nameščena z obvodno pretočno celico. Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali izklopiti črpalko za recirkulacijo.

Hanna Cloud:

Hanna Cloud je spletna aplikacija, ki vas poveže z merilnimi napravami, kot sta BL122 in BL123. Meritve in shranjevanje podatkov so dostopni iz računalnika, tabličnega računalnika ali telefona. Meritve, trendi, zgodovina, nastavitve naprave, alarmi in sporočila se pošljejo na “Nadzorno ploščo”, ko vaš instrument meri in nadzoruje vaš postopek.

Krmilniki pH / ORP - BL120 in BL121

z vgrajenimi črpalkami za dovajanje kemikalij

Ti krmilniki bazenov so popoln sistem za vzdrževanje

kakovost bazena, masažne kadi in razkuževalne vode v termah. Ti krmilniki so na voljo v dveh konfiguracijah. Osnovna različica je “in-line” model, ki ki omogoča neposredno namestitev sond in kemičnih injekcijskih spojev v obstoječe cevovode. Na voljo je tudi plošča, nameščena z obvodno pretočno celico. Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali izklopiti črpalko za recirkulacijo.

Krmilnik ORP in dozirna črpalka Pool Line ORP - BL101

Zasnovan tako, da je poceni rešitev za lastnike stanovanj in vzdrževalna podjetja, da vzdržujejo idealen ORP ves čas v bazenu ali masažni kadi. Regulator ORP in dozirna črpalka BL101 Pool Line je popolna rešitev tako s procesnim krmilnikom kot s kemično dozirno črpalko. Preprosto vstavite sondo in vbrizgalni ventil v črto z obtočno črpalko in dovedite dozirajoči oksidant (tj. Klor).

 • Vse v eni rešitvi za vzdrževanje ustrezne vrednosti ORP
 • Industrijska sonda z 1/2 “NPT navoji za vstavljanje v recirkulacijski vod
 • Vhod za regulator nivoja ali stikalo pretoka

Za sprotno merjenje lahko priporočimo široko paleto prenosnih števcev.

Večparametrski nepremočljivi števec – HI981954

HI981954 Pool Line

Večparametrski nepremočljiv prenosnik

Merilnik pH / ORP / EC / temperature je izdelan za merjenje ključnih parametrov kakovosti vode v bazenu, masažni kadi ali zdraviliški vodi. Ta napredni merilnik uporablja enotehtano sondo z več senzorji za istočasno merjenje več parametrov in prikazuje rezultate kot pH, pH v mV, ORP, prevodnost (EC), skupno raztopljeno trdno snov (TDS), slanost in temperatura.

Merilnik ima vgrajen pretvornik tlaka za odčitke zračnega tlaka.

 • Ena sonda z nadomestljivim pH / ORP, EC

in temperaturnih senzorjev

 • Samodejno določanje odčitkov EC in TDS
 • Display up to 11 measurements simultaneously

Profesionalni nepremočljivi prenosni merilnik pH / ORP / ISE – HI981914

HI981914 Pool Line

Profesionalni nepremočljivi prenosni merilnik pH / ORP je Ikona »Potrdila skupnost«

narejen za merjenje pH in ORP bazena, masažne kadi ali zdraviliške vode. To je napredni merilnik s številnimi funkcijami, vključno z Hannino ekskluzivno diagnostiko pH elektrode CAL Check, ki se uporablja za ugotavljanje morebitnih težav, vključno s časom čiščenja elektrode, preverjanjem odbojnika na onesnaženost in splošno zdravje pH elektrode. To funkcijo lahko uporabite za prepoznavanje težav s procesnimi sondami, ki imajo priključek BNC.

 • Laboratorijske meritve razreda v prenosnem računalniku Ikona »Potrdila skupnost«
 • CAL Preverite napredno diagnostiko sonde

• Orodje za odpravljanje težav za vzdrževanje procesnih sond

Vodoodporen prenosni pH / pH-mV / ORP / merilnik temperature s senzorjem Check ™ – HI991003

HI991003 je kompakten, nepremočljiv, prenosni merilnik pH / pH-mV / ORP / temperature, ki je dobavljen v celoti, vključno z robustno torbico in edinstveno titanovo elektrodo za pH / ORP telo, ki ima vgrajen temperaturni senzor. Ta merilnik je opremljen z našo edinstveno funkcijo Sensor Check ™, ki uporabniku omogoča, da kadar koli določi stanje elektrode. Merilnik ima velik dvostopenjski LCD zaslon za enostaven ogled kazalnikov pH, pH-mV, ORP, temperature in stanja. Delovanje števca je poenostavljeno na dva gumba. HI 991003 ima izjemno dolgo življenjsko dobo baterije 1400 ur neprekinjene uporabe.

 • Samodejna kompenzacija temperature
 • Samodejna, dvo- točkovna kalibaracija
 • Vodoodporen

Za družinske bazene in različne manjše bazene lahko uporabite testerje Hanna Instruments.

ORP / Tester za merjenje temperature bazena – HI981204,

HI981204 Pool Line ORP in merilnik temperature je narejen za merjenje ravni oksidacije (klora) v bazenu, masažni kadi ali zdraviliški vodi. Ta lahek, nepremočljiv tester ponuja visoko natančnost ORP in meritve temperature v eni ročni enoti.

 • Vodoodporen
 • Zamenljiva ORP elektroda
 • Istočasen prikaz ORP in temperature

Kombinirani tester pH / ORP / temperature bazena – HI981214

Merilnik pH / ORP je izdelan za merjenje pH in ORP a

bazen, masažna kad ali zdraviliška voda. Ta

lahek, nepremočljiv tester ponuja visoko natančnost

Meritve pH, ORP in temperature v enem samem

ročna enota. Nič več preklapljanja med števci za

vaše rutinske meritve.

 • Vodoodporen
 • Zamenljiva pH elektroda
 • Samodejna kalibracija

Kakšna ideja ?

Brskajte po drugih objavah

Prijava

Prijavite se prek svojega računa ali pa ga sedaj na novo ustvarite prek naših prvovrstnih vsebin.