HANNA Instruments Logo

ROČNA vs. AVTOMATSKA TITRACIJA V VINARSTVU

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Če ste dobro uveljavljena klet ali samo hobist, ki je zelo navdušen nad vinom, morate izvesti nekaj analitičnih tehnik. Ena najobsežnejših in najpogosteje uporabljenih analitičnih metod je titracija. Številne parametre lahko količinsko in kvalitativno določimo s titracijo.

Obstaja več načinov za titriranje, vendar ste kdaj razmišljali o metodi, ki bo čim enostavnejša, čim hitrejša in ne bo zahtevala znanja kemikov, drage in velike analitične laboratorijske opreme?

Ostanite z nami, če želite izvedeti več!

KAJ JE TITRACIJA?

Titracija je analitična tehnika, ki omogoča kvantitativno določanje določene snovi (analita), raztopljene v vzorcu. Temelji na popolni kemični reakciji med analitom in reagentom (titrantom) znane koncentracije, dodanim vzorcu:

analit + reagent (titrant) → reakcijski produkti

Skupinske laboratorijske bučke, napolnjene s tekočino

SO ROČNE TITRACIJE NAJBOLJŠE MOŽNOSTI?

Ne tako dolgo nazaj so številne industrije izvajale ročne titracije. Ročne titracije so lahko naporne, dolge, moteče. Ko se postavite bireto in izvedite titracijo, dodajte kapljico reagenta po kapljicah, počakajte na spremembo barve ali pH, v upanju, da se ventil pravilno in pravočasno zapre … Veliko stvari gre lahko narobe in to lahko privede do frustracije. Ročne titracije so lahko netočne, rezultati pa se lahko med operaterji razlikujejo glede na subjektivnost barvnih indikatorjev. . Ročne titracije so zamudne in niso vedno natančne ali dosledne. In ko upate, da je titracija uspešno zaključena, ali veste, kako pomembna je količina uporabljenega titranta? Kaj to pomeni, kje boste uporabili te podatke, ali imate prave enačbe za izračun potrebnih podatkov?

Se vam ne zdi preveč vprašanj za nekaj, kar bi moralo biti tako preprosto?

In kaj, če bi vam rekli, da obstaja naprava, ki bo za vas uspešno opravila titracijo? Da obstaja naprava, ki bo za vas izvedla vse enačbe in izračune, in edino, kar morate storiti, je, da jo vklopite, vstavite vzorec in pritisnete start? Mislim, da se sprašujete, kje so bile te stvari vse vaše življenje.

No, Hanna Instruments je tu, da vas pozdravi v čudovit svet samodejne titracije!

Titracije

ZAKAJ JE AVTOMATSKO TITRIRANJE NAJBOLJŠE MOŽNO ZA VAS IN VAŠE PODJETJE?

Mnogi ljudje mislijo, da je prehod na samodejne titratorje zahteven in se zelo pogosto bojijo novih tehnologij. Toda verjemite mi, da je zelo preprosto, prihrani denar in čas ter izboljša vaš izdelek. Vse uspešne in uveljavljene kleti ga že imajo, tako lahko prihranijo svoj denar, čas in izboljšajo svoj izdelek. Zakaj tudi vi ne bi bili del tega?

Prehod na samodejne titratorje prihrani čas. Ročne titracije zahtevajo absolutno vso pozornost analitika, ki izvaja test. Analitik mora opazovati dodajanje titranta in opazovati končno točko. Zaradi tega je analitik zaseden med testiranjem in ne more izvajati nobene druge naloge, dokler titracija ni končana. Pri avtomatiziranih titracijah analitik ni več toliko vključen v postopek titracije. V čašo vstavite vzorec, v čašo vstavite elektrodo, v vzorec vstavite epruvete in reagent. In pritisnete start. Končno! V samo nekaj minutah ste končali z analizo vina.

Prehod na samodejne titratorje prihrani denar. V začetku boste vlagali v titrator, s časom pa boste prihranili denar. Samodejni titratorji znatno zmanjšajo uporabo titranta. Uporabijo le potrebno količino, vzorec pa ne bo prenasičen in ne bo ogrozil natančnosti rezultatov. Poleg tega, če imate svoj titrator, vam ni treba vzeti vina za drago analizo v modnih analitičnih laboratorijih. Upajmo, da bodo lahko kleti z boljšim razumevanjem stroškov nakupa kapitalskih naložb boljše odločitve glede idealnih naložb v laboratorijsko analizo kleti.

Prehod na samodejne titratorje omogoča boljšo natančnost in ponovljivost. Za ročne titracije potrebujete stekleno bireto, da vzorcu dodate titrant. Ventil na bireti se uporablja za ročno odpiranje ali zapiranje za nadzor doziranja birete. Natančnost teh odmerkov je popolnoma odvisna od spretnosti analitika. Ni zanesljivo, če primerjamo rezultate med različnimi uporabniki z različnimi stopnjami izkušenj. Pri samodejnem titriranju črpalka z visoko natančnostjo izvede titracijo in je sposobna dozirati vse do 0,001 ml. Tako boste dobili večjo ločljivost in boljšo natančnost.

Prehod na samodejne titratorje lahko izboljša kakovost vina. Vinski laboratorij je kritičen del proizvodnega procesa, ki presega občutek okusa in vonja vinarja. Laboratorij je glavni vir nadzora kakovosti pri proizvodnji vina. Ustrezni laboratorijski protokoli lahko izboljšajo kakovost vašega vina, kar vodi do boljšega odjemalca in kritičnega sprejema vaših vin, na koncu pa tudi poveča prodaje.

S preklopom na samodejne titratorje lahko prihranite prostor v vinskem laboratoriju. Samodejni titratorji so na voljo v številnih sortah z različnimi metodami in parametri za merjenje. V samodejni titrator lahko shranite do 100 različnih metod in še več na USB ključek in s tem prenesete nekatere druge metode. Segajo od najbolj vsestranskih, visoko zmogljivih do enostavnih modelov za enkratno uporabo. Vsi sistemi za titriranje Hanna omogočajo enostaven način za povečanje pretočnosti, natančnosti in sledljivosti na katerem koli področju. Samo vprašanje, kateri je primeren za vas.

KATERI TITRATOR IZBRATI?

Ko se že odločite, da je samodejni titrator nekaj, kar zagotovo potrebujete, se verjetno sprašujete, kateri je najboljši titrator za vas in vašo klet.

Titrations

1. Napredni samodejni titrator za vino Hanna HI901W

Ta napredni avtotitrator je kot nalašč za vsakogar, ki potrebuje natančne rezultate v zahtevnem okolju, kot je klet. Ta izjemno preprosta in izredno zanesljiva naprava izstopa po svoji prilagodljivosti in še veliko več.

Če ga primerjamo z mini titratorji, ima avtotitrator HI901W večjo natančnost in zmožnost titriranja za številne druge metode. Rezultati samodejne titracije so na voljo s pritiskom na gumb, če se uporabljajo kot posebna delovna postaja.

 • Titrator vina

  Avtomatski titracijski sistem za vino – HI901w

  Zahtevajte ponudbo
  Prikaži izdelek

Bolj vsestranski kot mini titratorji, a prav tako enostavni

Za razliko od mini titratorja lahko HI901W v eni napravi izvaja titracije kislin, baz, redoks in selektivnih ionov. Glede na vaše potrebe lahko ta model shrani do 100 prilagodljivih analiznih metod.

Izboljšana natančnost z naprednimi algoritmi za doziranje

Omenili smo že, da je lahko natančnost ročnih titracij vprašljiva, toda s HI901W natančna dozirna črpalka to olajša. Za doseganje zelo ozke končne točke lahko dozira izredno majhne količine reagenta.

Ta naprava ima med drugim tudi naprednejši algoritem za doziranje kot mini titrator. Algoritem za odmerjanje vam bo omogočil pravočasne in natančne rezultate titracije. Na začetku titracije zagotavlja večje odmerke ter manjše in natančnejše odmerke blizu končne točke. Algoritem lahko prilagodite tudi vašim posebnim potrebam po titraciji!

2. Visoko zmogljiv avtomatski titrator Hanna HI902C

Ta avtotitrator ima podobne funkcije kot napredna različica, vendar je nekaj izjem. HI902C se ponaša tudi z natančnim doziranjem reagenta, povezanimi analiznimi metodami, testiranjem več ekvivalentnih točk in avtomatizacijo.

Hi902c

Kompleksni vzorci niso problem, ker so zdaj lažji

HI902C se popolnoma prilega, če izvajate kompleksne analize na velikem številu vzorcev. V veliko pomoč je, da ponuja možnost avtomatizacije, za razliko od naših drugih titratorjev.

Ta titrator ponuja visoko zmogljive preskusne rešitve za zahtevna okolja z natančnimi rezultati in sposobnostjo izvajanja zapletenih titracij.

Naredite še več z avtomatizacijo

Prilagodite svoj zasedeni urnik avtomatizaciji. Priključeni samodejni vzorčevalnik in titrator lahko opravita delo namesto vas in omogočata zaporedno testiranje do 18 vzorcev. Poskrbite za svoje vino ali analizirajte svoj dan v tem prostem času.

Razširitve sistema

Kdo nima rad te možnosti? Večjo produktivnost lahko dosežemo z možnostjo razširitve možnosti. Ali želite izbrisati in dodati nove metode ali potrebujete dodatno testiranje? Sploh ni problema. Kadar koli ga je mogoče izboljšati z dodatnimi biretami, mešalniki in vhodnimi ploščami, ki ustrezajo vašim naraščajočim potrebam.

3. Avtomatski potenciometrični titrator Hanna HI931

Povečajte svoje delovni prostor

Tako kot HI901C je tudi HI931 sposoben izvesti več titracij, vključno s kislinsko-bazičnimi, redoks, ionsko selektivnimi titracijami elektrod in fotometričnimi titracijami. HI931 je odličen za tiste, ki nimajo veliko prostora, ker ima 50% manjši odtis kot HI901C, hkrati pa ohranja visoko natančnost in natančnost meritev.

 • samodejni potenciometrični titrator

  Avtomatski potenciometrični titrator – HI931

  Zahtevajte ponudbo
  Prikaži izdelek

Enostaven za uporabo

Z navideznimi tipkami lahko enostavno premikate med zasloni in meniji. Nikoli se ne boste izgubili in hitro boste prišli tja, kjer morate biti. Tudi če ne najdete nečesa, lahko vedno izberete namensko tipko HELP.

Vzdržljiv dizajn

Ne glede na to, v kakšnem okolju delate, je telo HI931 izdelano iz trpežnega, toplotno odpornega in odpornega na madeže materiala, imenovanega Cycoloy®.

Notranji električni deli titratorja, zaslona in gumbov so popolnoma zaprti, tako da lahko delate brez skrbi, da boste titrator poškodovali zaradi razlitja.

Prilagodljiv nosilec elektrode in nastavljiva roka

HI931 ima držalo za elektrode, ki lahko istočasno sprejme do tri elektrode, štiri cevi in ​​eno temperaturno sondo. Čeprav se sliši, da je skozi vse težko manevrirati, verjemite nam, da ni!

Zaradi kota držala lahko mešalnik odstranite in uporabite mešalno ploščo za obdelavo vzorcev majhne prostornine.

4. Napredni samodejni potenciometrični titrator Hanna HI932

Potrebujete 50% manjši instrument, a enake zmogljivosti kot HI902C? Potem je HI932 najboljša rešitev za vas. Še vedno obdeluje več analiz in ima 40 000 stopenjsko črpalko za natančnost, na katero se lahko vedno zanesete.

 • Automatic potentiometric titrator

  Advanced Automatic Potentiometric Titrator – HI932

  Zahtevajte ponudbo
  Prikaži izdelek

Poenostavite testiranje

HI932 ne izvaja le testov, kot so kislinsko-bazične, redoks, ionsko selektivne titracije elektrod in fotometrične titracije, temveč lahko izvaja tudi povezane analize, ki vam omogočajo, da v vzorcu izvedete dve titraciji.

Samodejno dodajanje reagenta

Ena od možnosti na HI932 je imeti peristaltično črpalko, ki se lahko programira tako, da v vzorec dovaja določeno količino reagenta po prostornini. To vam omogoča, da odstranite odvečno ravnanje z regenti in kemikalijami ter uvedete dosledno doziranje in natančnost vaših testov.

Vgrajeno ravnanje z razlitjem

HI932 ima ohišje Cycoloy®, ki je zatesnjeno. Titracijo lahko izvedete brez skrbi, da bodo razlitja poškodovala elektroniko. Zunanji žleb vodi tekočine stran od pomembnih konektorjev in elektronike.

Upravljanje DLP

Informacije o dobri laboratorijski praksi (GLP) se digitalno zabeležijo pri vsakem vzorcu. V vzorcu lahko programirate identifikacijo, ime podjetja in operaterja. V poročila so lahko vključeni datum, čas, identifikacijske kode elektrode in informacije o umerjanju.

5. Avtomatski vzorčevalnik Hanna HI922 za avtomatski potenciometrični titrator

HI922 Autosampler vam omogoča, da razširite svoje zmožnosti obdelave vzorcev. Avtomatski vzorčevalnik je narejen za uporabo s sistemom za samodejno titracijo HI932 in se neposredno povežeta.

 • Avtomatski vzorčevalec

  Avtomatski vzorčevalec HI922

  Zahtevajte ponudbo
  Prikaži izdelek
 • Automatic potentiometric titrator

  Advanced Automatic Potentiometric Titrator – HI932

  Zahtevajte ponudbo
  Prikaži izdelek

Kemično odporne črpalke

Na HI922 lahko priključite do tri peristaltične črpalke. Te črpalke se lahko uporabljajo za dodajanje reagentov, izravnavo vzorcev ali odstranjevanje odpadkov. Vsi sestavni deli črpalk so kemično odporni.

Optično IR odkrivanje čaše

Optični infrardeči (IR) žarek se uporablja za zaznavanje prisotnosti in odsotnosti vsake čaše. HI922 lahko programirate tako, da ravna z manjkajočo čašo, kot se vam zdi primerno; manjkajočo čašo lahko preskočite, zaporedje zaustavite ali ustavite zaporedje titracije.

Titrator za vsako potrebo

Samodejni titratorji so na voljo v številnih sortah. Segajo od najbolj vsestranskih, visoko zmogljivih do enostavnih modelov za enkratno uporabo. Vsi sistemi za titriranje Hanna omogočajo enostaven način za povečanje pretočnosti, natančnosti in sledljivosti na katerem koli področju. Samo vprašanje je tisto, ki je primerna za vas.

6. Hanna Mini titratorji HI84500, HI84502 in HI84533

Če želite preklopiti med ročno titracijo, da izboljšate svojo natančnost in doslednost, je mini titrator tisto, kar potrebujete. Mini titratorji so kot nalašč za tiste, ki potrebujejo nekaj hitrega in preprostega, a natančnega. Z mini titratorji ni preveč ugibanja in razmišljanja, ker je vključeno vse za vaše specifično testiranje.

 • HI84502

  Mini titracija kislosti za vino HI 84502

   891,00
  Dodaj v košarico
 • Mini titrator žveplovega dioksida

  Mini titrator žveplovega dioksida za vino HI84500-02

   891,00
  Dodaj v košarico

Mini titratorji so odlični za hitre in osredotočene meritve

Mini titratorji vam vedno omogočajo enostavno in zanesljivo testiranje vina. HI84500 je odličen mini titrator za merjenje žveplovega dioksida, HI84502 pa odličen mini titrator za merjenje skupne kislosti v vinu. Vsak je namenjen enkratni uporabi in je zasnovan za hitro in natančno merjenje z minimalno nastavitvijo.

Ta mini titrator je predprogramiran z metodami in vključuje tudi predmešane reagente in elektrodo, ki ustreza vašim potrebam po testiranju. Ti autotitratorji imajo tudi intuitivne navigacijske zaslone, ki vam v nekaj preprostih korakih prikažejo natančne meritve.

Vsakič dobite ponovljive in natančne rezultate

Mini titratorji vam bodo zagotovili natančne meritve z dozirnim sistemom, ki omogoča natančno nadzorovano doziranje reagenta. Elektroda vam bo dala odziv med titracijo in na podlagi tega se volumen titranta samodejno dozira, da omogoča hitrejše in natančnejše titracije. HI84500, HI84502 in HI84533 uporabljajo uradno metodo za samodejno izvajanje titracij na določeno končno točko (na podlagi uradnih metod) ali na ekvivalentno končno točko.

ZAKLJUČEK

Če povzamemo vse, vam bodo avtomatski titratorji zagotovili večjo natančnost, sledljivost, povečali pretočnost in vam zagotovili mir v vašem vinskem laboratoriju.

Na začetku boste morali vlagati, vendar ta naložba ne sme biti tako visoka, kot si morda mislite.

Samodejni titratorji z obsežnimi aplikacijami vam prihranijo čas in reagente. Že to zadostuje za donosnost naložbe.

Naročanje avtomatskega titratorja pri Hanna Instruments vam ne bo zagotovilo samo instrumentov, reagentov in elektrod, temveč vam nudimo tudi tehnično podporo in usposabljanje za lažji prehod z ročnih na samodejne titracije.

Zdaj, ko ste se odločili, da potrebujete popolnoma nov avtomatski titrator, nas kontaktirajte, da vam bo naša ekipa Hanna priporočila titrator in metode, ki jih potrebujete, da bo vaše vino lahko uspevalo.

Kakšna ideja ?

Brskajte po drugih objavah

Prijava

Prijavite se prek svojega računa ali pa ga sedaj na novo ustvarite prek naših prvovrstnih vsebin.