Profesionalni, prenosni pH meter za meso - HI98163
- Hitra priključitev: DIn priključek
- USB povezava za prenos podatkov
- Namenska tipka "Help" (pomoč)
Podrobnosti
V mesnopredelovalni industriji je spremljanje pH vrednosti pomemben, saj vpliva na dejavnike kakovosti mesa, vključno z vezanjem vode in rokom uporabe. Po zakolu se začnejo biokemični procesi, ki razgrajujejo meso. Proces glikoze se prične po smrti, pretvarjanje glikogena v mlečno kislino pa zmanjša pH v truplu. Da se pH znižuje je odvisno od številnih dejavnikov, od vrste ter celo pasme živali. To znižanje pH vrednosti pa traja od ene ure oziroma tudi več ur. V tej fazi je ključnega pomena spremljati pH vrednost, saj ko pH doseže najnižjo vrednost, se nato vrednost začne počasi dvigovati, kar nakazuje, da se je razgradnja začela.
Na vrednost pH mesa vpliva tudi njegova sposobnost vezave vode in to neposredno vpliva na potrebe potrošnika, kot sta mehkoba in barva mesa. Nižje vrednosti pH povzročajo manjšo sposobnost vezave vode in svetlejše barve. Tovrstni dejavniki so pomembni za razmislek: kako učinkovito pridelati mesne izdelke. Na primer, pri proizvodnji suhih klobas mora meso imeti nizko sposobnost vezave vode, da se lahko enakomerno suši.
V mesni industriji bodo vrednosti pH odvisne od vrste končnega izdelka in potrebnih korakov za njegovo doseganje. Ne glede na končni izdelek je nujno, da se pH ohranja na nizki vrednosti, da se prepreči širjenja bakterij in da se upošteva predpise o varnosti hrane. Če spremljate pH vrednost skozi celoten postopek pridelave mesa, lahko pripomorete k izdelovanju doslednih in varnih mesnih izdelkov.
Mesni izdelki lahko predstavljajo številne izzive človeku, ki mora izmeriti pH. Olja in trdne snovi iz mesa lahko prekrijejo občutljivo površino steklene membrane in / ali zamašijo referenčni spoj. FC2323, ki je priložena h HI98163, je posebej zasnovana za merjenje pH v mesu. Zasnova izdelka vključuje "rezilo" iz nerjavečega jekla - z namenom lažjega prodora/ penetracije; odprt spoj, ki je odporen na zamašitve; in plastično ohišje iz polivinilidena fluorida (PVDF), ki odporno na večino kemikalij in topil, vključno z natrijevim hipokloritom. Ima visoko abrazijsko odpornost, mehansko trdnost in odpornost na ultravijolično in jedrsko sevanje. PVDF je odporen tudi na rast gliv. FC2323 je idealna splošna pH elektroda za meso, ki se hitro poveže s HI98163 z vodoodpornim DIN-priključkom, ki omogoča varno pritrjevanje brez navojev.
FC2323 je ojačana pH elektroda z vgrajenim temperaturnim senzorjem. Ta sonda je narejena iz stekla odpornega na nizko temperaturo (LT), konica je stožčaste oblike, in je nameščena v PVDF ohišje s snemljivim rezilom iz nerjavečega jekla, ki enostavno prodira. Ta elektroda ima tudi edinstveno zasnovo odprtega spoja, v katerem je med vzorcem za merjenje in notranjo referenčno celico plast "viskolena" (trdi gel), ki ne vsebuje srebrovega klorida (AgCl). Zasnova odprtega spoja preprečuje zamašitve, koničasta konica sonde pa je idealna za merjenje pH v mesu in poltrdih prehranskih izdelkih.
Steklena konusna/koničasta konica
Konična/konusna oblika konice omogoča prodiranje v trdne, pol-trdne snovi ter emulzije za neposredno merjenje pH v živilskih izdelkih, vključno v mesu, siru, jogurtu in mleku.
Odprt spoj
Odprta zasnova spoja je sestavljena iz trdnega gelnega (viskolena) vmesnika med vzorcem in notranjo Ag / AgCl referenčno elektrodo. Ta vmesnik ne samo, da onemogoča, da bi srebro vstopilo v vzorec, ampak tudi preprečuje zamašitev, kar ima za posledico hiter odziv in stabilno odčitavanje.
PVDF telo
Poliviniliden fluorid (PVDF) je plastika za živila, ki je odporna na večino kemikalij in topil, vključno z natrijevim hipokloritom. Ima visoko abrazijsko odpornost, mehansko trdnost in odpornost na ultravijolično in jedrsko sevanje. PVDF je odporen tudi na rast gliv.
HI98163 poleg tega, da ima edinstveno pH elektrodo za meso, vsebuje tudi Hannovo edinstveno funkcijo "CAL Check ™", ki uporabnika opozori na morebitne težave med postopkom kalibriranja. To je za proizvajalca hrane oziroma njenih izdelkov zelo pomembno, saj je sonda verjetno obložena s trdnimi snovmi, ki jih vsebuje živilo, ki se meri. Ta obloga zlahka privede do napak pri merjenju pH.. Če primerjate prejšnje podatke o umerjanju s trenutno kalibracijo, bo merilnik obvestil uporabnika s pozivom na zaslonu, ko je potrebno sondo očistiti, zamenjati ali če je raztopina pH pufra kontaminirana. Po kalibraciji se celotno stanje sonde prikaže na zaslonu v odstotkih od 0 do 100% , v 10% intervalu. Na stanje sonde vplivajo tudi lastnosti "offset" in naklona pH elektrode, ki jih lahko najdemo v podatkih GLP.
S pritiskom na navidezno tipko "AutoHold" v načinu (mode) za merjenje, merilnik zamrzne in samodejno beleži stabilno odčitanje. Omogočeno je lahko opozorilo "izven kalibracijskega območja", ki bo uporabnika opozorilo, kadar odčitek ni v območju kalibriranih pH vrednosti.
"log-on-demand" način, na zahtevo uporabnika, omogoča snemanje in shranjevanje do 200 vzorcev. Posneti podatki, skupaj s pripadajočimi podatki GLP, je mogoče priklicati ali prenesti na osebni računalnik s Hanninim mikro USB kablom (HI920015) in (HI92000 ) programsko opremo, za sledljivost vodenja evidenc za posamezne serije izdelkov. Podatki GLP vključujejo datum, čas, kalibracijske raztopine, "offset" ter naklon in so neposredno dostopni le s pritiskom na namensko tipko "GLP".
Kontekstni meni pomoči na zaslonu, ki ga trenutno gledate, lahko kadar koli dostopate s pritiskom namenskega gumba.
Grafični LCD zaslon z visokim kontrastom je enostavno gledati tako na prostem ob močni sončni svetlobi, pa tudi v izredno slabo osvetljenih območjih - z osvetlitvijo ozadja. Kombinacija namenskih in virtualnih tipk omogoča enostavno in intuitivno upravljanje merilnika v različnih jezikih.
Kompakten in trpežen kovček HI720161 je termo-oblikovan in sicer tako, da vsebuje vse potrebne elemente za merjenje na terenu, vključno z merilnikom ter elektrodo, čašami, puferskimi raztopinami in raztopinami za čiščenje.
Zaslon za nastavitev
Naš širok zaslon ima številne možnosti za nastavitve kot so, čas, datum, izbor temperaturne enote in jezik za pomoč oziroma vodič po upravljanju z njim.
Kalibracija
Umerjanje pH vsebuje podrobna "CAL Check ™" sporočila. Uporabnike vodi korak po korakih postopek umerjanja z navodili na zaslonu.
GLP
Celovite funkcije GLP so neposredno dostopne s pritiskom na tipko GLP. Ogledate si lahko podatke o kalibraciji, vključno z datumom, časom, "offset", naklonom in puferjev, uporabljenimi pri zadnji kalibraciji.
Lastnosti / prednosti:
Ergonomski, trpežen, vodoodporen (IP67) dizajn
Priložena s "Foodcare" elektrodo za merjenje pH in temperature (FC2323)
- Telo je narejeno iz plastike PVDF, prijazno do hrane
- Rezilo je iz nerjavečega jekla, za enostavno prodiranje v meso
- Dizajn odprtega spoja je odporen na zamašitev trdnih snovi prehrane
- Steklo primerno za merjenje pH pri nizkih temperaturah, za zamrznjene izdelke
- Vgrajen senzor temperature za meritve s kompenzacijo temperature
Pet-točkovna pH kalibracija, s sedmimi standardnimi puferji in pet puferjev po meri uporabnika.
CAL Check
- Uporabnika opozori na morebitne težave med umerjanjem, vključno s časom čiščenja elektrode in na morebitno kontaminacijo pufra
- Prikaže splošno stanje pH elektrode po kalibraciji, ki temelji na lastnostih "offset" in naklona
Prijavite se na zahtevo
- Podatke o meritvah shranite s pritiskom na gumb
AutoHold
- Zamrznjeno odčitavanje meritev, po stabilizaciji
GLP značilnosti
- Podatki GLP, vključno z datumom, uro, pH kalibracijskimi puferji, "offset" in nagibom
- Podatki GLP, shranjeni z zabeleženimi podatki za sledljivost
Čas umerjanja opozori uporabnika v določenem intervalu, ko poteče kalibracija
Izbira več jezikov
Življenjska doba baterije 200 ur, na merilnem zaslonu je prikaz ravni baterije
Meni, namenjen lažji uporabi, z izboljšano funkcionalnostjo virtualnih tipk
Kontekstualna pomoč s pritiskom na gumb
Osvetljen, grafični LCD zaslon
Prevodnost
- Povezovanje z računalnikom prek zapečatenega opto-izoliranega mikro USB in programske opreme (HI92000).
Specifikacije
pH
Območje
-2.0 do 20.0 pH; -2.00 do 20.00 pH; -2.000 do 20.000 pH
Resolucija
0.1 pH; 0.01 pH; 0.001 pH
Natančnost
±0.1 pH; ±0.01 pH; ±0.002 pH
Kalibracija
do pet-točkovna kalibracija, na voljo sedem standardnih puferjev
(1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45) in pet puferjev po meri
Temperaturna kompenzacija
samodejna ali ročna od -20.0 do 120.0°C (-4.0 do 248.0°F)
mV
Območje
±2000 mV
Resolucija
0.1 mV
Natančnost
±0.4 °C / ±0.8 °F
Relativno območje "offset" mV
±2000 mV
Temperatura
Območje
20.0 do 120.0 °C (-4.0 do 248.0°F)
Resolucija
0.1°C (0.1°F)
Natančnost
±0.4°C (±0.8°F) (razen napake sonde)
Dodatne specifikacije
pH sonda
FC2323 Foodcare elektroda, PVDF telo elektrode, pH elektroda s senzorjem notranje temperature, hitri priklop z DIN priključkom in 1 m (3.3’) kablom
Umerjanje naklona
od 80 do 110%
Prijavite se-povprašajte
Do 200 vzorcev (100 pH, 100 mV)
Povezava z osebnim računalnikom
opto-izoliran USB, s programsko opremo HI92000 in micro USB kabel
Vhodni upor
10¹² Ω
Vrsta baterije
1.5V AA baterije (4) / približno 200 ur neprekinjene
uporab brez osvetlitve ozadja (50 ur z osvetlitvijo)
Samodejni izklop
uporabnik izbira: 5, 10, 30, 60 min, ali izklop te funkcije
Okolje
0 do 50°C (32 do 122°F); RH 100% IP67
Dimenzije / teža
185 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”) / 400 g (14.2 oz.)
Informacije naročila
HI98163 je dobavljiv s pH elektrodo FC2323 iz PVDF telesom, HI7004M pH 4.01 raztopino puferja (230 mL), HI7007M pH 7.01 raztopino puferja (230 mL), HI700630 raztopina v vrečah za čiščenje maščobe (2), 100 mL plastične čaše (2), 1.5V AA baterije (4), HI92000 programska oprema, HI920015 micro USB kabel, navodila za uporabo s hitrim priročnikom, certifikat kakovosti za instrument in HI720161 trpežen prenosni kovček.
Dodatki
HI710035 zaščita iz modre gume