Profesionalni, prenosni pH meter za jogurt - HI98164
- Hitra priključitev: DIn priključek
- USB povezava za prenos podatkov
- Namenska tipka "Help" (pomoč)
Podrobnosti
Spremljanje pH vrednosti pri celotni pridelavi jogurta je ključnega pomena, tudi zaradi njegove kakovosti. Jogurt nastane s fermentacijo mleka z živimi bakterijskimi kulturami. Večina jogurtov je inokulirana s tako imenovano starter kulturo, sestavljeno iz "Lactobacillus bulgaricus" in "Streptococcus thermophilus". Ko dodamo živo kulturo, mešanico mleka in bakterij inkubiramo, kar omogoča fermentacijo laktoze v mlečno kislino. V tej mešanici pH upade, je bolj kisel, zaradi proizvodnje mlečne kisline; prav zaradi tega znižanja pH se kazein beljakovine v mleku strdi in obori, kar vpliva na teksturo jogurta.
Pridelovalci jogurta prenehajo inkubirati, ko je dosežena določena raven pH. Večina predelovalcev jogurta si želi pH vrednost med 4,0 in 4,6, v kateri se zaradi hitrega hlajenja fermentacija ustavi. V tem pH območju je tudi idealna količina mlečne kisline, ki je prisotna v jogurtu, in daje značilen kisel okus, pomaga pri zgostitvi in deluje kot konzervans proti neželenim sevom bakterij.
S preverjanjem, da se fermentacija nadaljuje do vnaprej določenih končnih vrednosti pH, lahko pridelovalci jogurta zagotovijo, da njihovi izdelki ostanejo skladni glede na okus, aromo in teksturo. Odstopanje od vnaprej določenega pH lahko povzroči skrajšani rok uporabe jogurta ali ustvari izdelek, ki je preveč grenak ali kisel. Sinereza se lahko pojavi tudi, če fermentacijo ustavimo prezgodaj ali prepozno, zaradi česar je jogurt bodisi preveč alkalen ali preveč kisel. Sinereza je ločitev tekočine, v tem primeru sirotke, od mlečnih trdnih snovi. Potrošniki pričakujejo, da bo jogurt ostal strukturno skladen, zato je zagotovitev fermentacije pri ustreznem pH bistvenega pomena, da se zadovolji potrošnikova pričakovanja.
Jogurt lahko predstavljajo številne izzive človeku, ki mora izmeriti njegov pH. Jogurt je lahko od pol-trdi, do kašaste strukture, ki ima visoko vsebnost trdnih snovi. Ta vrsta vzorca lahko prekrije občutljivo površino steklene membrane in / ali zamaši referenčni spoj. FC2133, ki je priložena h HI98164, je posebej zasnovana za merjenje pH v jogurtu. Od koničaste oblike za lažji predor/penetracijo, do odprtega spoja, ki preprečuje zamašitve; FC2133 je idealna pH elektroda za splošno uporabo pri jogurtovih izdelkih. FC2133 se hitro poveže s HI98164, z vodoodpornim DIN-priključkom, ki omogoča varno pritrjevanje, brez navojev.
Stekleno telo
Stekleno telo FC2133 je kemično odporno in hitro doseže toplotno ravnovesje, kar omogoča hitrejši in stabilnejši odziv pri meritvah pH v vzorcih, ki niso merjeni na sobni temperaturi.
Steklena konusna/koničasta konica
Konična oblika konice omogoča prodiranje v trdne, pol-trdne snovi ter emulzije za neposredno merjenje pH v vzorcih, kot je jogurt.
Odprt spoj
Odprta zasnova spoja je sestavljena iz trdnega gelnega (viskolena) vmesnika med vzorcem in notranjo Ag / AgCl referenčno elektrodo. Ta vmesnik ne samo, da onemogoča, da bi srebro vstopilo v vzorec, ampak tudi preprečuje zamašitev, kar ima za posledico hiter odziv in stabilno odčitavanje.
Vgrajen senzor temperature
Napake pri kalibraciji in merjenju se odpravijo s "samodejnim izravnavanjem temperature", ki ga zagotavlja vgrajeni temperaturni senzor.
HI98164 poleg tega, da ima edinstveno pH elektrodo za jogurt, vsebuje tudi Hannovo edinstveno funkcijo “CAL Check ™”, ki uporabnika opozori na morebitne težave med postopkom kalibriranja. To je za proizvajalca hrane oziroma njenih izdelkov zelo pomembno, saj je sonda verjetno obložena s trdnimi snovmi, ki jih vsebuje živilo, ki se meri. Ta obloga zlahka privede do napak pri merjenju pH.. Če primerjate prejšnje podatke o umerjanju s trenutno kalibracijo, bo merilnik obvestil uporabnika s pozivom na zaslonu, ko je potrebno sondo očistiti, zamenjati ali če je raztopina pH pufra kontaminirana. Po kalibraciji se celotno stanje sonde prikaže na zaslonu v odstotkih od 0 do 100% , v 10% intervalu. Na stanje sonde vplivajo tudi lastnosti "offset" in naklona pH elektrode, ki jih lahko najdemo v podatkih GLP.
S pritiskom na virtualno tipko "AutoHold" v načinu (mode) za merjenje, merilnik zamrzne in samodejno beleži stabilno odčitanje. Omogočeno je lahko opozorilo "izven kalibracijskega območja", ki bo uporabnika opozorilo, kadar odčitek ni v območju kalibriranih pH vrednosti.
"log-on-demand" način, na zahtevo uporabnika, omogoča snemanje in shranjevanje do 200 vzorcev. Posneti podatki, skupaj s pripadajočimi podatki GLP, je mogoče priklicati ali prenesti na osebni računalnik s Hanninim mikro USB kablom (HI920015) in (HI92000 ) programsko opremo, za sledljivost vodenja evidenc za posamezne serije izdelkov. Podatki GLP vključujejo datum, čas, kalibracijske raztopine, "offset" ter naklon in so neposredno dostopni le s pritiskom na namensko tipko "GLP".
Kontekstni meni pomoči na zaslonu, ki ga trenutno gledate, lahko kadar koli dostopate s pritiskom namenskega gumba.
Grafični LCD zaslon z visokim kontrastom je enostavno gledati tako na prostem ob močni sončni svetlobi, pa tudi v izredno slabo osvetljenih območjih - z osvetlitvijo ozadja. Kombinacija namenskih in virtualnih tipk omogoča enostavno in intuitivno upravljanje merilnika v različnih jezikih.
Kompakten in trpežen kovček HI720161 je termo-oblikovan in sicer tako, da vsebuje vse potrebne elemente za merjenje na terenu, vključno z merilnikom ter elektrodo, čašami, puferskimi raztopinami in raztopinami za čiščenje.
Zaslon za nastavitev
Naš širok zaslon ima številne možnosti za nastavitve kot so, čas, datum, izbor temperaturne enote in jezik za pomoč oziroma vodič po upravljanju z njim.
Kalibracija
Umerjanje pH vsebuje podrobna "CAL Check ™" sporočila. Uporabnike vodi korak po korakih postopek umerjanja z navodili na zaslonu.
Dlp
Celovite funkcije DLP so neposredno dostopne s pritiskom na tipko DLP. Ogledate si lahko podatke o kalibraciji, vključno z datumom, časom, "offset", naklonom in puferjev, uporabljenimi pri zadnji kalibraciji.
Lastnosti / prednosti:
Ergonomski, trpežen, vodoodporen (IP67) dizajn
Priložena s “Foodcare” elektrodo za merjenje pH in temperature (FC2133)
- Koničasta oblika za lažji predor v pol-trdno
- Dizajn odprtega spoja je odporen na zamašitev trdnih snovi prehrane
- Stekleno telo, ki ga je enostavno očistiti
- Vgrajen senzor temperature za meritve s kompenzacijo temperature
Pet-točkovna pH kalibracija, s sedmimi standardnimi puferji in pet puferjev po meri uporabnika.
CAL Check
- Uporabnika opozori na morebitne težave med umerjanjem, vključno kdaj je potrebno očistiti elektrodo in na morebitno kontaminacijo raztopine pufra.
- Prikaže splošno stanje pH elektrode po kalibraciji, ki temelji na lastnostih "offset" in naklona
Prijavite se na zahtevo
- Podatke o meritvah shranite s pritiskom na gumb
AutoHold
- Zamrznjeno odčitavanje meritev, po stabilizaciji
GLP značilnosti
- Podatki GLP, vključno z datumom, uro, pH kalibracijskimi puferji, "offset" in nagibom
- Podatki GLP, shranjeni z zabeleženimi podatki za sledljivost
Čas umerjanja opozori uporabnika v določenem intervalu, ko poteče kalibracija
Izbira več jezikov
Življenjska doba baterije 200 ur, na merilnem zaslonu je prikaz ravni baterije
Meni, namenjen lažji uporabi, z izboljšano funkcionalnostjo virtualnih tipk
Kontekstualna pomoč s pritiskom na gumb
Osvetljen, grafični LCD zaslon
Prevodnost
- Povezovanje z računalnikom prek zapečatenega opto-izoliranega mikro USB in programske opreme (HI92000).
Specifikacija
Ime specifikacije | Podrobnosti |
---|---|
Koda | HI98164 |
pH merilni razpon | 2.0 do 20.0 pH / -2.00 do 20.00 pH / -2.000 do 20.000 pH |
pH Resolucija | 0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH |
pH Natančnost (@25°C/77°F) | ±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH |
pH Kalibracija | Do pettočkovna kalibracija; na voljo je sedem standardnih pufrov (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45), in pet pufrov po meri |
mV Razpon | ±2000.0 mV |
mV Resolucija | 0.1 mV |
mV Natančnost | ±0.2 mV |
Merilni razpon temperature | -20.0 do 120.0 °C (-4.0 do 248.0 °F) |
Resolucija temperature | 0.1 °C (0.1 °F) |
Natančnost temperature (@25°C/77°F) | ±0.4 °C (±0.8 °F) (brez napake sonde) |
Temperaturna kompenzacija | Automatična |
Dnevnik | Na zahtevo, 200 vzorcev (100 pH in 100 mV) |
Povezljivost | PC povezljivost preko opto-izoliranega USB |
DLP (GLP) | Da |
Vrsta baterije | 1.5V AA baterije (4 kosi) |
Neprekinjena uporaba baterije | približno 200 ur neprekinjene uporabe brez osvetlitve ozadja (50 z osvetlitvijo ozadja) |
Okolje | 2 do 50 °C (32 do 122 °F) max. RH 100% IP67 |
Dimenzije | 187 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”) |
Teža | 402 g (14.2 oz) |
Informacije o naročilu | HI98164 vsebuje FC2133 PVDF telo pH elektrode, HI7004M pH 4.01 raztopino puferja (230 mL), HI7007M pH 7.01 raztopino puferja (230 mL), HI700643 čistilna in dezinfekcijska raztopina za ostanke jogurta (2 vrečki), 100 mL plastična čaša (2 kosa), 1.5V AA baterije (4), HI92000 PC programska oprema, HI920015 mikro USB kabel, Navodila za uporabo certifikat kakovosti in HI720161 torbica za shranjevanje. |
Garancija | 2 leti |
Priporočena sonda | FC2133 Foodcare PVDF telo, pH elektroda z notranjim senzorjem temperature, DIN konektor za hitro povezavo in kabel dolžine 1 m (3.3’) |