HANNA Instruments Logo

Preprost vodnik za čiščenje vode v masažni kadi.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Razumljivo je, da sanjate o lastni masažni kadi, saj lahko to zelo izboljša vašo kakovost življenja. Predstavljajte si, da imate zasebno oazo, polno ugodnih wellness storitev.

    Seveda boste potrebovali sistem za pripravo vode, ki bo zagotovil, da je vaša voda vedno vroča in pripravljena na ugodne trenutke sproščanja.

    Ustrezen sistem za čiščenje vode vam bo zagotovil, da boste čim manj časa porabili za vzdrževanje, da boste lahko več časa preživeli v sprostitvi in ​​uživanju.

    Torej, kako lahko pravilno obdelujete vodo iz masažne kadi, ne da bi se spremenila v nočno moro?

    Kako lahko iz svoje zasebne oaze naredite najbolj sproščujoče mesto brez napora?

Brez ustreznega vzdrževanja lahko masažna kad spremeni vaše sladke sanje v nočno moro. Voda lahko zlahka postane nehigijenska; alge, bakterije in drugi mikroorganizmi lahko cvetijo v vodi.

Nevarnost predstavlja tudi kopičenje mineralov, ki lahko močno poškoduje notranje cevi ali povzroči nastanek vodnega kamna na stenah in lupini.

Tehnologija lahko ohranja vodo v zdraviliščih svežo in čisto ter preprečuje, da bi voda v masažnih kadi postala potencialno škodljiva. Na voljo so številni učinkoviti sistemi za čiščenje vode, ki lahko ob ustreznem vzdrževanju dajo zelo pozitivne rezultate.

Nekateri izmed najbolj priljubljenih sistemov za čiščenje vode z vročo kadjo vključujejo generatorje klora iz slane vode, generatorje ozona, linijsko sanacijo klora in ročno dodajanje klora.

Nekateri izmed najbolj priljubljenih sistemov za čiščenje vode masažne kadi vključujejo generatorje klora iz slane vode, generatorje ozona, linijsko sanacijo klora in ročno dodajanje klore.

pH

pH vode je pomemben dejavnik, saj se pri nižjih nivojih pH hitrost korozije poveča. Če so vrednosti alkalnosti dovolj visoke, pH ne bo težko nadzorovati. Večina upravljavcev bazenov raje ohranja pH med 7,2 in 7,4, da bi najbolje ohranili nizko stopnjo korozije in zadostno aktivnost klora.

Klor

Klor je močno oksidativno sredstvo, ki uničuje organska onesnaževala in bakterije. Klor se kombinira s spojinami, ki vsebujejo dušik, da tvorijo kloramin, med katerimi bo uporabljen le del klora, preostali del pa ostane aktiven, še naprej pa dezinficira.

Kombinirani klor je količina klora, ki se je že združil s spojinami, ki vsebujejo dušik. Kot razkužilo je veliko manj učinkovit kot prosti klor. Dodajanje kombiniranega in prostega klora daje skupni klor. Vodja bazena si mora prizadevati za popolno ravnovesje, kjer sta prosti in skupni klor sorazmerno enaka, in tako ohranjata skupno raven klora blizu ničle. Prisotnost kloraminov je nezaželena zaradi značilnega „vonja po bazenu“, pa tudi zaradi draženja oči in sluznic, ki ga povzročajo kombinirani klori, kot je dikloramin.

Komercialni klor za razkuževanje je lahko na voljo v obliki plina (Cl), tekočine, kot je natrijev hipoklorit ali belilo (NaOCl), ali v trdnem stanju, kot so kalcijev hipoklorit, klorohidantoini ali spojine klorocianurne kisline. Ko se enkrat raztopijo v vodi, te spojine vzpostavijo ravnotežje med hipoklorično kislino (HOCl) in hipokloritnimi ioni (OCl¯). Čeprav se obe obliki štejeta za prosti klor, je prav klorovodikova kislina tista, ki ima najmočnejše razkuževalne in oksidacijske lastnosti raztopin klora. Količina hipoklorne kisline v klorirani vodi je odvisna od pH vrednosti raztopine. Spremembe pH vrednosti bodo vplivale na ravnovesje HOCl glede na vodikove in hipokloritne ione.

Temperatura

Mikroorganizmi hitreje rastejo pri višjih temperaturah, zato je zahtevana stopnja sanitarnosti za bazen ali zdravilišče zelo odvisna od temperature vode; to velja predvsem za ogrevane bazene in zdravilišča. Splošno pravilo je, da se za vsakega 5,5-stopnega zvišanja temperature vode nad 27 ° C koncentracija potrebnega sredstva za čiščenje podvoji.

HI985394 Pool Line Digital

Termometer

uporablja uteženo sondo iz nerjavečega jekla

s 3 m (9,9 ’) prilagodljivim silikonskim kablom. Sonda vključuje NTC termistorski senzor, ki zagotavlja izjemno natančno merjenje temperature na različnih globinah v bazenih in masažnih kadih.

 • CAL Check ™ za preverjanje notranje elektronike števca
 • Izbirno odčitavanje ° C / ° F
 • Utežena sonda iz nerjavečega jekla AISI 316

IN-LINE SANACIJA KLORA

Masažne kadi z vgrajenimi sistemi za razkuževanje klora samodejno oddajajo klor in pomembne minerale v vodo masažne kadi. S tem se ohranja konstantna preostala količina klora, ki preprečuje rast bakterij in odstranjuje onesnaževala. Minerali zavirajo rast bakterij in mehčajo občutek vode.

Ti sistemi odpravljajo potrebo po nenehnem preizkušanju in prilagajanju več kemičnih ravni vode v masažni kadi dnevno in tedensko.

Regulatorji pH / ORP - BL122 • BL123

BL122 in BL123 sta zasnovana tako, da vzdržujeta konstantno pH in raven razkužila v bazenih, masažnih kopelih in zdraviliščih ter nudita dodatne prednosti, ki omogočajo daljinsko upravljanje

povezava in dostop do naprav prek spletne aplikacije Hanna Cloud. Ti krmilniki so na voljo v dveh konfiguracijah. Osnovna različica je vgrajeni model, ki omogoča neposredno vgradnjo okovja za sondo in vbrizgavanje kemikalij v obstoječe cevovode. Na voljo je tudi plošča, nameščena z obvodno pretočno celico. Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali izklopiti črpalko za recirkulacijo.

Naj vas sanje odpeljejo čez oblake!

Hanna Cloud:

Hanna Cloud je spletna aplikacija, ki vas poveže z merilnimi napravami, kot sta BL122 in BL123. Meritve in shranjevanje podatkov so dostopni iz računalnika, tabličnega računalnika ali telefona. Meritve, trendi, zgodovina, nastavitve naprave, alarmi in sporočila se pošljejo na “Nadzorno ploščo”, ko vaš instrument meri in nadzoruje vaš postopek.

Slika006

Krmilniki pH / ORP - BL120 in BL121

z vgrajenimi črpalkami za dovajanje kemikalij

Ti krmilniki bazenov so popoln sistem za vzdrževanje

kakovost bazena, masažne kadi in razkuževalne vode v termah. Ti krmilniki so na voljo v dveh konfiguracijah. Osnovna različica je “in-line” model, ki ki omogoča neposredno namestitev sond in kemičnih injekcijskih spojev v obstoječe cevovode. Na voljo je tudi plošča, nameščena z obvodno pretočno celico. Celica obvodnega pretoka omogoča umerjanje in vzdrževanje sonde, ne da bi morali izklopiti črpalko za recirkulacijo.

Krmilnik ORP in dozirna črpalka Pool Line ORP - BL101

Zasnovan tako, da je poceni rešitev za lastnike stanovanj in vzdrževalna podjetja, da vzdržujejo idealen ORP ves čas v bazenu ali masažni kadi. Regulator ORP in dozirna črpalka BL101 Pool Line je popolna rešitev tako s procesnim krmilnikom kot s kemično dozirno črpalko. Preprosto vstavite sondo in vbrizgalni ventil v črto z obtočno črpalko in dovedite dozirajoči oksidant (tj. Klor).

 • Vse v eni rešitvi za vzdrževanje ustrezne vrednosti ORP
 • Industrijska sonda z 1/2 “NPT navoji za vstavljanje v recirkulacijski vod
 • Vhod za regulator nivoja ali stikalo pretoka

BL100 regulator in dozirna črpalka za pH

je sistem, zasnovan za vzdrževanje pH bazenov, masažnih kadi in zdravilišč. Običajno je tekoč ali trden klor alkalen in poveča pH vode, ki ji je dodana. Ko se pH poveča nad pH 7,4, se poveča količina klora, znana kot hipoklorit-ion (OCl-). Ta oblika klora je 100-krat manj učinkovita pri ubijanju bakterij v primerjavi z drugo obliko klora, znano kot hipoklorna kislina (HOCl). Zaradi tega je pomembno vzdrževati pravilno raven pH, da bi zagotovili, da je za dezinfekcijo na voljo najmočnejša oblika hipoklorne kisline. BL100 je bil razvit kot poceni rešitev za potrošnika, da ves čas ohranja idealen pH. Samo vstavite sondo in vbrizgalni ventil v skladu z recirkulacijsko črpalko in priskrbite odmerjeno kemikalijo.

 • Vse v eni raztopini za vzdrževanje ustreznega pH-ja
 • Industrijska sonda z 1/2 “NPT navoji za vstavljanje v recirkulacijski vod
 • Vhod za regulator nivoja ali stikalo pretoka
Hot Tub WHot Tub Water Treatment2ater Treatment

Ko določite možnosti sanacije, morate samo redno testirati vodo, da ostane čista in prijazna do kopalcev.
Glede na sanitarno možnost, ki ste jo izbrali (samodejno ali ročno) za razkuževanje, obstaja več možnosti za testiranje vode s praktičnimi ročnimi napravami.

HI97104 Pool Line prenosni

Fotometer je zasnovan za merjenje pH, alkalnosti, prostega in skupnega klora ter cianurne kisline v bazenih, masažnih kadih in zdraviliščih. Ta fotometer združuje natančnost in enostavnost uporabe v preprosti, prenosni izvedbi. Napredni optični sistem zagotavlja

natančnost laboratorijske kakovosti, njegova intuitivna zasnova pa je enostavna za vsakega uporabnika, zato je popoln fotometer za vaše potrebe pri testiranju kakovosti vode.

 • Pred merjenjem ni časa za ogrevanje
 • Vadniški način za navodila po korakih
 • CAL Check za preverjanje delovanja instrumenta

ORP / Tester za merjenje temperature bazena – HI981204,

HI981204 Pool Line ORP in merilnik temperature je narejen za merjenje ravni oksidacije (klora) v bazenu, masažni kadi ali zdraviliški vodi. Ta lahek, nepremočljiv tester ponuja visoko natančnost ORP in meritve temperature v eni ročni enoti.

 • Vodoodporen
 • Zamenljiva ORP elektroda
 • Istočasen prikaz ORP in temperature

Kombinirani tester pH / ORP / temperature bazena – HI981214

Merilnik pH / ORP je izdelan za merjenje pH in ORP a

bazen, masažna kad ali zdraviliška voda. Ta

lahek, nepremočljiv tester ponuja visoko natančnost

Meritve pH, ORP in temperature v enem samem

ročna enota. Nič več preklapljanja med števci za

vaše rutinske meritve.

 • Vodoodporen
 • Zamenljiva pH elektroda
 • Samodejna kalibracija

HI981014 Pool Line pH

in merilnik temperature je narejen za merjenje

pH bazena, masažne kadi ali zdraviliške vode.

Ta tester z enim samim olajša stvari

delovanje gumba za VKLOP / IZKLOP in

Kalibracija.

 • Ekonomičen
 • Samodejna kalibracija
 • Zamenljiva sonda za pH

HI7014 Ročni kolorimeter Hanna Free Chlorine Checker® (HC) premosti vrzel med preprostimi kemičnimi testnimi kompleti in profesionalnimi

instrumentacija. Kemični testni kompleti imajo omejeno natančnost in ločljivost, saj se zanašajo na človeško oko, da zazna razlike v barvi.

Profesionalna instrumentacija vključuje vir svetlobe z določeno valovno dolžino in detektor zaznavanja svetlobe za natančno določanje absorbance in koncentracije ionov. Pool Line Free Chlorine Checker® HC uporablja LED s fiksno valovno dolžino in silikonski detektor za zagotavljanje natančnosti profesionalnih

instrumentacija po dostopni ceni kompleta za testiranje kemikalij.

 • Natančne meritve brez ugibanja barve
 • Laboratorijske meritve za majhen delstroškov
 • Preprosto, intuitivno upravljanje
HI779

HI779 Pool Line pH Checker® Ročni kolorimeter (HC)

premosti vrzel med preprostimi kemičnimi testnimi kompleti in profesionalnimi fotometričnimi instrumenti. Kemični testni kompleti imajo omejeno natančnost in ločljivost, saj se zanašajo na človeško oko, da zazna razlike v barvi. Profesionalna instrumentacija vključuje vir svetlobe z določeno valovno dolžino in detektor zaznavanja svetlobe za natančno določanje absorbance in ionov

koncentracija. Pool Line pH Checker® HC uporablja LED s fiksno valovno dolžino in silikonski foto detektor za zagotavljanje natančnosti profesionalnih instrumentov

po dostopni ceni kompleta za kemični test.

 • Enostavnost kemičnega kompleta za testiranje brez

vzdrževanje tradicionalnih pH-metrov

 • Nič več ugibanja barv
 • Preprosto, intuitivno upravljanje

Torej, ko končate s testiranjem in so vaše ravni v sprejemljivem razponu, lahko samo vskočite!

Torej, ko končate s testiranjem in so vaše ravni v sprejemljivem razponu, lahko samo vskočite!

Hanna si s 60 pisarnami v 47 državah prizadeva biti vodilna v svetu na področju storitev in izbire .

Ponuja kakovost raziskave po konkurenčnih cenah, zato si vsaka pisarna Hanna prizadeva sodelovati z vsakim kupcem, da bi razvila rešitev, prilagojeno njihovim potrebam, glede na njihov proračun .

Kakšna ideja ?

Brskajte po drugih objavah

Prijava

Prijavite se prek svojega računa ali pa ga sedaj na novo ustvarite prek naših prvovrstnih vsebin.