SKU
HI83746-02

Fotometer za zmanjšanje sladkorja v vinu - HI83746-02

Na zalogi

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Fotometer za zmanjševanje sladkorja v vinu HI83746 združuje natančnost in enostavnost uporabe v ergonomski in prenosni zasnovi. Uporabnik lahko natančno določi koncentracijo reducirajočih sladkorjev v vinu v območju od 0,00 do 50,0 g / L (ppt) z uporabo pripravljenih reagentov HI83746-20.
  • Vgrajen timer
  • Samodejni izklop
  • Pripravljeni reagenti

Fetometer HI83746 je namenjen določanju redukcije sladkorja v vinu. Hannini fotometri odlikujejo napredni optični sistem; kombinacija posebne žarnice iz volframa, ozko pasovnega motečega filtra in silicijevega fotodetektorja vedno zagotavljata natančne fotometrične odčitke. Ekskluzivni sistem zaklepanja kivete zagotavlja, da se kiveta vsakič v merilni celici vstavi v isti položaj, da se ohrani enaka dolžina poti.

Splošne značilnosti

Vgrajen timer - Prikaz preostalega časa pred meritvijo. Zagotovite, da so odčitane vse odčitke v ustreznih reakcijskih intervalih za preskus.

Ničelna tipka - Preprost pritisk na ničelno tipko na obrazu merilnika bo upošteval barvo in nepopolnosti v vzorcu vina pred dodajanjem reagenta.

Samodejni izklop - Samodejni izklop po 15 minutah neuporabe, ko je merilnik v načinu merjenja. Tako preventivno varčuje z baterijami, v primeru, da je merilnik nenamerno vklopljen.

Indikator stanja baterije - Označuje preostalo življenjsko dobo baterije.

Error - sporočilo napake - Sporočila na zaslonu, ki opozarjajo na težave, vključno s svetlobo, obrnjenim vzorcem in izven dosega.

Merske enote - Ustrezne merske enote se prikažejo skupaj z odčitkom.

Sladkor je bistvena sestavina pri proizvodnji vina. Med alkoholno fermentacijo kvas porabi sladkorje v grozdnem soku ali moštu in ga pretvori v etilni alkohol in ogljikov dioksid. Pri nekaterih vinih, kot so polsladka ali desertna vina, lahko nekaj sladkorja ostane po fermentaciji. Ta preostali sladkor lahko končni mešanici zagotovi slajši značaj ali igra vlogo mikrobske stabilnosti.

Primarna fermentacijska sladkorja, ki ju najdemo v grozdju, sta glukoza in fruktoza. Ta dva preprosta sladkorja sta znana tudi kot redukcijska sladkorja, saj vsebujeta funkcionalne skupine, ki jih je mogoče pod določenimi pogoji oksidirati. Po reakciji s presežkom alkalnega karikovega tartrata (Fehlingovi reagenti) lahko vsebnost reducirajočih sladkorjev določimo kolorimetrično. Fehlingova metoda ni natančna določitev, temveč indeks zmanjšanja koncentracije sladkorja, ker je reakcija odvisna od količine in vrste reducirajočih sladkorjev. Kadar je zmanjšanje vsebnosti sladkorja znano na začetku fermentacije, lahko potencialno stopnjo alkohola ocenimo tako, da množimo koncentracijo sladkorja (v g / L) na 0,06.

optsystem_scritte-b

HI83746 uporablja Fehlingovo metodo za določanje koncentracije reducirajočih sladkorjev, manjših od 50,00 g / L (ppt). Ko Fehlingova A in Fehlingova raztopina B reagirata z vzorcem, ki vsebuje reducirajoče sladkorje, se vzorec spremeni v barvi; večja kot je koncentracija, temnejša je barva. Povezana sprememba barve se nato kolorimetrično analizira v skladu z zakonom Beer-Lambert. To načelo navaja, da svetlobo absorbira dopolnilna barva, oddajano sevanje pa je odvisno od koncentracije. Za določitev zmanjšanja sladkorja ozko pasovni interferenčni filter pri 610 nm (oranžen) omogoča zaznavanje samo oranžne svetlobe iz silicijevega fotodektorja in izpušča vso drugo vidno svetlobo, ki jo oddaja volframova žarnica. Ko se spreminja barva reagiranega vzorca, se poveča tudi absorbcija določene valovne dolžine svetlobe, medtem ko se prepustnost zmanjša.

1

Značilna vsebnost reducirajočih sladkorjev v moštu in vinu
Mošt Sladki mošt 20 to 25 % 200 to 250 g/L
Normalno 0 to 20 % 100 to 200 g/L
V fermentaciji 4 to 12.5 % 40 to 125 g/L
Sladko vino .5 to 12.5 % 25 to 125 g/L
Polsladko 0.8 to 2.5 % 8 to 25 g/L
Skoraj suh 0.2 to 0.8 % 2 to 8 g/L
Suh 0 to 0.2 % 0 to 2 g/L
Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno. Hanna Service d.o.o. — Sermin 75H, Bertoki — 6000 Koper (Slovenjia) — davčna številka: SI92346669 © 2024 Vse pravice pridržane