Komplet za testiranje kislosti oljčnega olja - HI3897
- Kalibrirana brizga za doziranje
- Steklenice za topila za enkratno uporabo
- Magnetni mešalnik Speedsafe ™
Komplet za testiranje kislosti oljčnega olja HI3897 je obsežen komplet, namenjen merjenju odstotka kislosti vašega oljčnega olja.
Ob začetnem raztapljanju v organskem topilu vzorec oljčnega olja titriramo z natrijevim hidroksidom, dokler ne opazimo spremembe barve. V kompletu je šest steklenic organskega topila, od katerih je vsaka primerna za en titracijski test. Osnovna raztopina titranta se vzorcu po kapljicah doda s kalibrirano brizgo in stožčastim vrhom. HI3897 je odlična rešitev za proizvajalce oljčnega olja, ki cenijo hiter in natančen način za določanje kakovosti svojega izdelka.
Splošne značilnosti
Popolna nastavitev testiranja
- V kompletu za testiranje so vsi potrebni materiali, kot so stekleničke s topilom za enkratno uporabo, raztopina titranta, kalibrirana brizga in magnetni mešalec.
Visoka ločljivost
- Odčitki od 0,00 do 1,00% kislosti so določeni do 0,01% (0,01 ml) ločljivosti.
Na voljo nadomestni reagenti
- Ko se reagenti izrčpajo, vam ni treba kupiti novega kompleta. Nov komplet reagentov, ki vsebuje raztopino titranta in stekleničke z organskim topilom za 10 testov, lahko naročite posamezno.
Pomen uporabe
Kislost (kot% oleinske kisline) je najbolj temeljno merilo oljčnega olja. Je glavni pokazatelj čistosti in svežine oljčnega olja. Kakovost oljčnega olja je neposredno povezana s stopnjo razgradnje maščobnih kislin v olju. Ko se vezane maščobne kisline razgradijo, nastajajo proste maščobne kisline, ki povečujejo odstotek kislosti olja. Kislost je merilo prostih maščobnih kislin, prisotnih v olju, ki je neposredno povezano z njegovo čistostjo. Kakovost oljčnega olja lahko negativno vpliva na zorenje ali zaradi okoljskih razmer. Nepravilno ravnanje, predelava in podplutbe med obiranjem lahko prispevajo tudi k razgradnji maščobnih kislin in povečajo proste kislosti. Nepravilno in / ali dolgotrajno skladiščenje lahko povzroči, da se oljčno olje razgradi in postane žarko. Redno testiranje kislosti je najboljši način za zagotavljanje in ohranjanje kakovosti in svežine. Kislost se uporablja za razlikovanje ekstra deviškega oljčnega olja od vseh drugih oljčnih olj. Po uredbi CEE 2568/91 se oljčno olje šteje za ekstra deviško, če je njegova kislost pod 1%. Nizka vrednost kislosti kaže tudi na naravni postopek ekstrakcije, ki se je zgodil kmalu po obiranju oljk.
Ekstra deviško oljčno olje: kislost <1%
- „Popoln okus in vonj“ z največjo kislostjo 1 g / 100 g oleinske kisline
Navadno deviško oljčno olje: kislost 2 - 3,3% (toleranca 10%)
- „Dober okus in vonj“ z največjo kislostjo 3,3 g / 100 g oleinske kisline
Oljčno olje Virgin Lampante: >3.3% 3,3% Ni primerno za prehrano ljudi
- „Izjemna aroma in vonj“ z največjo kislostjo > 3,3 g / 100 g oleinske kisline
Specifikacije
Ime specifikacije | Podrobnosti |
---|---|
SKU | HI3897 |
Vrsta | titracija |
Najmanjši prirastek | 0.01 mL = 0.01% |
Metoda | titracija |
Število testov | 6 |
Informacije o naročanju | HI3897 je dobavljen s 6 steklenicami organskega topila, ki so pripravljene za uporabo, magnetnim mešalnikom HI180I / MB, kalibrirano brizgo za doziranje olja, kalibrirano brizgo za doziranje titranta s konico, titrantom (20-mililitrska steklenička), robustnim kovčkom in navodili. |
Reagent | HI3897-010 |
Območje kislosti | 0,00 do 1,00% kislosti |