HANNA Instruments Logo
SKU HI801-02 Kategorija Tag

Spektrofotometer Iris - HI801

Vse cene so brez DDV in brez stroškov dostave, razen če ni to kako drugače določeno.

IRIS prenosni spektrofotometer se razlikuje od izdelkov, ki smo jih doslej izdelali. Njegovo razlikovanje od naših fotometrov je merjenje v spektru vseh valovnih dolžin vidne svetlobe in ne le vnaprej določenih valovnih dolžin. Spektrofotometri delujejo tako, da izolirajo svetlobo na določenih valovnih dolžinah od bele svetlobe. Ta kompaktni merilnik vključuje številne funkcije, ki zagotavljajo fantastične zmogljivosti in izjemno uporabnost.

  • Napreden optični sistem, razdelilnik svetlobnega snopa (Split-beam)
  • Li-ionska baterija za ponovno polnjenje
  • Uporabniško prilagodljive metode

Kupujte z zaupanjem

 2.500,00

7 na zalogi

Povprašajte za ponudbo

Izdelka ni mogoče kupiti prek spleta (on-line). Izpolnite obrazec, da prejmete ponudbo. Hvala Vam.

Napreden optični sistem, razdelilnik svetlobnega snopa (Split-beam)

V spektrofotometru je optični sistem srce instrumenta. Zagotovilo je, da je optični sistem narejen z najboljšo zasnovo ter z najkakovostnejšimi materiali in to omogoča natančno odčitavanje ter dolgo življenjsko dobo merilnika. Pri razvoju tega merilnika je naša raziskovalna in razvojna skupina posebno pozornost posvetila podrobnostim in tako združila številne majhne izboljšave tipičnih zasnov spektrofotometra, vse to z namenom, da je ustvarila prenosni merilnik z izjemnimi zmogljivostmi.

Spectrophotometer
Spectrophotometer
spectrophotometer iris

Zamenljiv volframov –
Halogenska sijalka

Za merjenje v širokem razponu valovnih dolžinah je potreben širokopasovni vir svetlobe. V Iris spektrofotometru to dosežemo z uporabo volframove- halogenske sijalke. Ker te sijalke ne delujejo v nedogled, jih je potrebno zamenjati skozi celotno življenjsko dobo merilnika. Pred-poravnava svetlobnega telesa zagotavlja, da je sijalka vsakič, ko jo zamenjate, v istem položaju. To ustvari brezskrbnost, saj ni potrebno, da bi znova prilagajali
svetlobni vir.

Razdelilnik svetlobnega snopa

V optični sistem se doda razdelilnik snopa, ki ga uporablja referenčni detektor, da se zagotovi, da meritev kompenzira vsako gibanje vira svetlobe. Deluje tako, da svetlobo, ki jo oddaja volframova svetilka, razdeli na dva snopa in pošlje en žarek svetlobe referenčnemu detektorju, ki meri intenzivnost. Če so kakršna koli nihanja v viru svetlobe, merilnik to prepozna in kompenzira z matematičnim izračunom. Referenčni detektor prihrani tudi življenjsko dobo baterije in privede do večje hitrosti merilne naprave, saj sijalke pred uporabo ni treba segrevati.

Preverjanje sistema

Po vklopu merilnika se izvede preverjanje zmogljivosti, s katerim se potrdi, da svetlobni vir deluje pravilno, in da kalibrira položaj rešetke. Kalibracija rešetke deluje s skeniranjem lučke “ničnega reda”, ki se odbija od rešetke. Če so prisotne kakršne koli mehanske težave, bo merilnik prikazal opozorilo. Ta funkcija vzpostavlja zaupanje v meritve, saj veste, da merilnik vedno deluje pravilno, ne da bi bilo potrebno izvesti dodatna testiranja.

Spectrophotometer

Konkavna rešetka

Ta element optičnega sistema je tisto, kar ustvarja spekter svetlobe. Ko svetloba iz volframove sijalke zadene rešetko, se sreča z interferenčnimi prevlekami, ki polikromatsko belo svetlobo spremenijo v druge barve, mavrico. Te druge barve, mavrica, vsebuje razpršeno svetlobo na vseh valovnih dolžinah vidnega spektra. Vrtenje te rešetke je tisto, kar omogoča izbiro določene valovne dolžine. Ta sposobnost je ena največjih razlik med spektrofotometrom in fotometrom. Konkavna rešetka, ki to doseže, je boljša od drugih vrst difrakcije, kot so prizme, saj zmanjšuje nastalo razpršilno svetlobo in ima stalno pasovno širino. Kombinira tudi elemente optičnega sistema, ki bi bili običajno ločeni. Na primer, če bi uporabili ravno rešetko, bi bilo potrebno dodati konkavno ogledalo, da bi se svetloba ponovno usmerila. Kombinacija teh dveh delov ustvarja večjo učinkovitost in manjši optični sistem ter tako dobite bolj kompaktni prenosni merilnik.

Ozka pasovna širina in visoka ločljivost

Potrebno je imeti majhno propustnost za natančno merjenje ozkih vrhov. Iris spektrofotometer vzdržuje ozko pasovno širino 5 nm, kar ima za posledico dobro spektralno ločljivost. To vodi do natančnega merjenja ostrih, ozkih vrhov absorpcije. Poleg tega visoka ločljivost 1 nm ustvarja večjo občutljivost, saj je valovna dolžina bližje mestu, kjer vzorec absorbira največ svetlobe.

Nizka razpršena svetloba

Pogosta težava spektrofotometrov je razprševanje svetlobe. Razpršena svetloba je lahko svetloba zunaj valovne dolžine merilnika in tudi svetloba ustrezne valovne dolžine, vendar zunaj njega. To vodi do nenatančnih odčitkov, saj ta svetloba ne bi bila absorbirana v vzorcu, ampak bi jo še vedno zaznal merilnik. To je težava, ki jo je običajno težko nadzorovati. Zahvaljujoč zasnovi optičnega sistema lahko omejimo potencialno težavo na minimum, da izboljšamo linearnost in natančnost odčitkov.

Univerzalno držalo za kiveto in samodejno prepoznavanje

Držalo kivete, vgrajeno v merilnik, ima tako 22 mm okrogle kivete kot pravokotne kivete s 5 cm dolžine. Na voljo so adapterji za držalo kivete, ki držijo 13 in 16 mm okrogle kivete ter 10 mm kvadratne kivete. Pravokotne kivete imajo večje dolžine poti, kar povzroča večjo občutljivost na odčitke vzorcev z majhno absorpcijo. Poleg tega merilnik omogoča izbiro velikosti kivete, ki se uporablja v uporabniških metodah po meri in sicer iz razpoložljivih velikosti. Pri vseh metodah je na zaslonu prikazana programirana velikost kivete, da se zagotovi pravilna velikost kivete, s čimer se zagotovi, da merilnik pri izračunu merjenja uporablja ustrezno dolžino poti.

Metode po meri

• Izdelava metod po korakih
• Do 10 kalibracijskih točk
• Fleksibilni izračuni za metode z več valovnimi dolžinami

Ustvarjanje prilagojene metode je enostavno in intuitivno. HI801 vas vodi po korakih skozi postopek oblikovanju lastne metode po meri. Intuitivni uporabniški vmesnik vas bo vodil s poimenovanjem vaše metode, nastavitvijo merilnih valovnih dolžin, ustvarjanjem reakcijska časovnika in kalibracijo metode. Za kalibracijo metode lahko uporabite do 10 točkovno.

Uporabniški vmesnik

Nihče ne mara delati s težko opremo, zato smo trdo delali, da smo ustvarili vmesnik, zaradi katerega je delo merilnika brezhibno. Intuitivna zasnova menija in velik LCD zaslon omogočata enostavno upravljanje merilnika. Pripravite se na svoj novi najljubši kos laboratorijske opreme.

Spectrophotometer

Najljubše metode

Vedno imejte na voljo najpogosteje uporabljene metode s funkcijo najpriljubljenejših metod. Neposredno v začetnim zaslonom je dostop do uporabniško programiranih najljubših metod, s čimer se prihrani na času.

Velik kontrastni LCD zaslon po meri uporabnika

S 6-palčnim zaslonom je zaslon velik in ga je enostavno odčitavati. Zaradi visokega kontrasta vsak znak na zaslonu izstopa tudi v uporabi na terenu. Širok vidni kot omogoča, da se meritve lahko vidijo od daleč, tako da medtem, ko delate v laboratoriju Vam ni potrebno biti tik pred merilnikom, da bi videli
meritve.

Zmogljiv “touchpad”

Manevriranje po menijih in uporaba merilnika je enostavno z zmogljivostjo “touchpad”. Z namenskimi gumbi za nastavitev, beleženje podatkov, priklic podatkov in metod omogoča hiter in enostaven dostop do teh funkcij. Obstaja tipka zvočnega signala, ki jo lahko omogočite ali ne omogočite, za zvočne povratne informacije, da je tipka pritisnjena. Poleg tega, merilnik prepozna pritisk na tipko, tudi ob uporabi rokavic.

Splošne značilnosti

Pri izbiri opreme je ključnega pomena, da ima izdelek vse potrebne funkcije za predvidene namene. Pri izdelavni “irisa” smo vključili številne funkcije, ki pripomorejo, da je merilnik izjemno vsestranski in priročen. Od osnovnih zahtev, kot je dolgo trajanje baterije, enostavno beleženje ter prenos podatkov, smo na videz osnovne značilnosti zajezili, da bi Vam s tem olajšali delovanje.

Uporabniške metode

Možnost programiranja do 100 osebnih metod v merilniku ustvarja vsestranskost in prilagajanje. Metode lahko vključujejo do 10 kalibracijskih točk, 5 različnih valovnih dolžin (ki se lahko uporabljajo istočasno) in omogočajo uporabo 5 reakcijskih časovnikov. Te lastnosti omogočajo uvedbo številnih različic v metode. V primerjavi s fotometrom ni več omejitev s tovarniškimi metodami. Če določen parameter ni na voljo ali je potrebna vnaprej programirana sprememba metode, lahko merilnik prilagodite vašim potrebam.

Predhodno programirane metode

V merilniku je programiranih več kot 80 najpogosteje uporabljenih metod za kemijsko analizo. Metode je mogoče enostavno posodobiti s prenosom datoteke iz računalnika v merilnik ali s “Flash pogonom”. V merilniku je mogoče shraniti do 150 tovarniških metod, nekateri kemični parametri pa imajo možnost preklopa med različnimi kemijskimi oblikami. Iskanje kod izdelkov za naročanje dodatnih reagentov je enostavno, saj merilnik zagotavlja ustrezne kode reagentov za vsako programirano metodo.

Spektralni razpon

Merilnik ima spektralni razpon od 340 nm do 900 nm, kar omogoča široko izbiro analitičnih metod. Fleksibilnost tega razpona omogoča skladnost s številnimi metodami od regulatornih organizacij in združenj za različne aplikacije.

Spectrophotometer

Delovanje baterije

Merilnik ima polnilno litij-ionsko baterijo, ki zdrži okoli 3000 meritev.
3.000 meritev. Merilnik, ki ga uporabljate na terenu, vam ni potrebno skrbeti za trajanje baterije, če ga uporabljate več kot en dan, brez napajanja. Merilnik lahko hitro napolnite s posebnim namenskim adapterjem za hitro polnjenje.

Zapisovanje in prenos podatkov

Prenos podatkov iz merilnika mora biti vedno preprosto in enostavno. Ta impresiven merilnik lahko shrani do 14.000 meritev v spomin. Podatki se lahko kadar koli prenesejo v osebni računalnik (PC) ali Mac kot CSV ali PDF datoteka. Programska oprema ni potrebna, preprosto priključite “Flash drive” ali ga priključite v računalnik in izvozite podatke. Možnost shranjevanja podatkov kot PDF zagotavlja večjo celovitost podatkov, saj jih ni mogoče enostavno spremeniti. Poleg tega je mogoče programirati ID merilnik in ID vzorca, ki se shrani skupaj z zabeleženimi meritvami. Pri tehnični opremi je pogosto lahko težava široka združljivost, zato iris ima USB priključke tako za Flash drive kot tudi za neposredno povezavo z računalnikom. Povezava z “USB-A port” na “flesh drive” se lahko uporablja za prenos zapisanih meritev iz merilnika in za prenos posodobitev metod na merilnik. “USB–B port”, priključek, se uporablja za direktno povezavo na računalnik, posebej za prenos zabeleženih podatkov.

Spectrophotometer iris
Spectrophotometer

Specifikacije

Splošne specifikacije

Razpon valovne dolžine

340-900 nm

Resolucija valovne dolžine

1 nm

Natančnost valovne dolžine

±1.5 nm

Fotometrični razpon

0.000-3.000 Abs

Fotometrična natančnost

5 mAbs pri 0,000-0,500 Abs; 1% pri 0,500-3,000 Abs

Vzorčna celica

prepustnost (%), absorbanca in koncentracija

Izbira valovne dolžine

10 mm kvadratni, 50 mm pravokotni, 16 mm okrogli, 22 mm okrogli, 13 mm okrogli (steklenica, viala)

Optični sistem

razdelilnik svetlobnega snopa (Split-beam)

Umerjanje valovne dolžine

notranji, samodejni ob vklopu z vizualnimi povratnimi informacijami

Razpršena svetloba

<<0,1% T pri 340 nm z NaNO₂

Spektralna pasovna širina

5 nm

Število metod

150 tovarniških/ 100 uporabnik

Pomnilnik za shranjevanje podatkov

9999 izmerjenih vrednosti

Izvozna zmogljivost

csv format, pdf format

Prevodnost

1x USB A (za glavno shranjevanje podatkov, “host”); 1x USB B (za pomnilniško napravo, “device”)

Življenjska doba baterije

3000 meritev ali 8 ur

Napajanje

15 VDC napajalnik; 10,8 VDC Li-Ion polnilna baterija

Okolje

0 do 50 °C (32 do 122 °F); 0 do 95% RH

Dimenzije

155 x 205 x 322 mm (6.1 x 8.0 x 12.6″)

Teža

3 kg (6.6 Ibs.)

Informacije za naročanje

HI801–01 (115V) in HI801–02 (230V)) je dobavljiva s kivetami in pokrovčki za vzorce (22 mm, 4 kosi), krpica

Dodatki

HI7408011 zamenljiv 16-milimetrski adapterji za viale, HI7408012 zamenljiv 10-milimetrski adapterji za viale, HI7408013 zamenljiv 13-milimetrski adapterji za zamenljiva baterija

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

Vrsta števca

Povprašajte za ponudbo

Opomba: polja, označena z *, so obvezna.

Ne najdete tistega, kar potrebujete?

V našem katalogu imamo več kot 3.000 izdelkov. Registrirajte se zdaj in prenesite katalog ali pa nas kontaktirajte, skušali Vam bomo pomagati.