Digitalni refraktometer za merjenje sladkorja v vinu HI 96816
Pet instrumentov za analizo vina
Hanna ponuja pet vinskih refraktometrov za izpolnjevanje različnih zahtev v vsej vinski industriji. Digitalni vinski refraktometri HI96811, HI96812, HI96813, HI96814 in HI96816 so robustni, lahki in vodoodporni za meritve v laboratoriju ali na terenu.Opisi instrumentov
HI 96811, HI 96813 in HI 96814 pretvorijo lomni indeks vzorca v koncentraciji saharoze v masne enote,% Brix (znan tudi kot Brix). Uporabljena pretvorba temelji na metodi ICUMSA Metod Book (Mednarodna komisija za
Enotne metode analize sladkorja). Ker je večina sladkorja v grozdnem soku fruktoza in glukoza in ne saharoza, se branje včasih imenuje "navidezni Brix".
Potencialna krivulja alkohola HI 96816 temelji na tabelah iz Uredbe Komisije Evropske gospodarske skupnosti št. 2676/90 z dne 17. septembra 1990, ki določa skupnostne metode za analizo vina in mednarodno organizacijo trte in vina (OIV). Potencialna krivulja alkohola temelji na naslednji enačbi:
Potencialni alkohol (v/v) = g/L sladkorja/16,83
Specifikacije
Vsebnost sladkorja
Območje
4.9 do 56.8% V/V
potential alcohol;
(10 do 75% Brix)*
Resolucija
0.1 %V/V
Potencialni alkohol
Natančnost
±0.2 %V/V
Potencialni alkohol
Temperatura
Območje
0 do 80 ° c (32 do 176 ° F)
Resolucija
0.1°C (0.1°F)
Natančnost
±0.3 °C (±0.5 °F)
Temperaturna kompenzacija
samodejno med 10 in 40 ° C (50 do 104 ° F)
Dodatne specifikacije
Najmanjša prostornina vzorca
100 μL (za popolno pokrivanje prizme)
Vzorčna celica
prstan iz nerjavečega jekla in prizma iz kremenastega stekla
Čas merjenja
približno 1,5 sekund
Vrsta baterije
9V/približno 5000 odčitkov
Samodejni izklop (auto-off)
po treh minutah nedejavnosti
Refraktometer svetlobe
rumena LED
Dimenzije
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)
Teža
420 g (14.8 oz.)
Informacije za naročanje
HI96816 je priložen bateriji in navodilom za uporabo