Digitalni refrakktometer za% fruktozo z analizo teže - HI 96802
Digitalni fruktozni refraktometer HI 96802 pretvori lomni indeks vzorca hrane v maso fruktoze. Ta pretvorba temelji na tabelah iz knjige metod ICUMSA (Mednarodna komisija za enotne metode analize sladkorja), ki dokumentira spremembe indeksa loma s temperaturo za masni odstotek fruktozne mase. HI96802 je idealen za analizo sadja, energijskih pijač, pudingov, sojinega mleka, sokov, marmelade, medu, juh, želeja, tofuja in začimb. HI 96802 je enostavno orodje za merjenje sladkorja v vzorcih hrane na terenu ali v laboratoriju.
- Zasnovan za analizo sladkorja v hrani
- Algoritmi za temperaturno kompenzacijo, ki temeljijo na raztopini fruktoze
- 0 do 85 mas.% Fruktoze glede na maso z natančnostjo ± 0,2%
Izdelava standardne% fruktozne raztopine
Za izdelavo raztopine fruktoze sledite spodnjemu postopku:
- Posodo (na primer stekleno vialo ali stekleničko s kapalko, ki ima pokrov) postavite na analitično tehtnico.
- Umerite tehtnico.
- Odtehtajte X grame fruktoze visoke čistosti (št. CAS: 57-48-7) neposredno v čašo
- V čašo dodajte destilirano ali deionizirano vodo, tako da bo skupna teža raztopine 100 g.
- Opomba: Raztopine nad 65% je treba močno mešati ali pretresati in segreti v vodni kopeli na približno 40 ° C (104 ° F). Ko se fruktoza raztopi, odstranite raztopino in pustite, da se ohladi pred uporabo.
Lomni količnik
HI96802 izvaja meritve na podlagi indeksa loma vzorca Indeks loma je merilo, kako se obnaša svetloba, ko prehaja skozi vzorec. Glede na sestavo vzorca se bo svetloba lomila in odbijala drugače. Z merjenjem te aktivnosti z linearnim senzorjem slike lahko indeks loma vzorca ocenimo in uporabimo za določitev njegovih fizikalnih lastnosti, kot sta koncentracija in gostota. HI96802 poleg linearnega senzorja slike za merjenje omogoča tudi LED luč, prizmo in lečo.
Nihanja v temperaturi bodo vplivala na gostoto raztopine glede na prisotno spojino. Pri digitalni refraktometriji je za natančne rezultate potrebna kompenzacija temperature. HI96801 vsebuje vgrajen senzor temperature in je programiran z algoritmi kompenzacije temperature v skladu z ICUMSA metodologijo za masni odstotek raztopine saharoze.
Splošne značilnosti
Eno-točkovna kalibracija
- Umerite z destilirano ali deionizirano vodo
Majhna velikost vzorca
- Velikost vzorca je lahko majhna kot 2 metrična kaplja (100 μl)
Samodejna kompenzacija temperature (ATC)
- Vzorci se samodejno izravnajo za nihanja v temperaturi
Hitri, natančni rezultati
- Odčitki se prikažejo v približno 1,5 sekunde
Dvostopenjski LCD
- Dvostopenjski LCD prikazuje hkrati meritve in odčitke temperature
- Vzorec iz nerjavečega jekla
Enostaven za čiščenje in odporen proti koroziji - Indikator baterije
Odstotek preostale baterije pri zagonu in indikator baterije - Samodejni izklop
Za varčevanje z baterijo se števec samodejno izklopi po treh minutah neuporabe - Vzorec iz nerjavečega jekla
Enostaven za čiščenje in odporen proti koroziji - IP65 vodoodporna zaščita
Vodoodporno ABS plastično ohišje, zasnovano za delovanje v laboratorijskih in terenskih pogojih.
Specifikacije
Vsebnost sladkorja Območje |
0 do 85% Brix (% w/w ffruktoza) |
Resolucija |
0.1% Brix mass |
Natančnost |
± 0,2% Brix mase |
Temperatura Območje |
0 do 80°C (32 do 176°F) |
Resolucija |
0.1°C (0.1°F) |
Natančnost |
±0.3 °C (±0.5 °F) |
Temperaturna kompenzacija |
samodejno med 10 in 40 ° C (50 do 104 ° F) |
Najmanjša prostornina vzorca |
100 μL (za popolno pokrivanje prizme) |
Vzorčna celica |
prstan iz nerjavečega jekla in prizma iz kremenastega stekla |
Čas merjenja |
približno 1,5 sekund |
Vrsta baterije |
9V/približno 5000 odčitkov |
Samodejni izklop (auto-off) |
po treh minutah nedejavnosti |
Refraktometer svetlobe |
rumena LED |
Dimenzije |
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) |
Teža |
420 g (14.8 oz.) |
Informacije za naročanje |
HI96802 je na voljo z baterijo in navodili za uporabo |