SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Merjenje koncentracije aromatiziranih sladkornih sirupov

Objavljeno 22. September 2015

Koncentrirani sirupi se uporabljajo v celotni industriji hrane in pijač, od aromatiziranih kav do proizvodnje brezalkoholnih pijač. Koncentracija saharoze ne vpliva samo na okus končnega produkta, ampak tudi na aromo, rok trajanja in potencialno bakterijsko rast. Saharoza je najpogostejši sladkor, ki se uporablja v izdelkih sirupa. Vsebnost sladkorja se običajno poroča kot odstotek Brixa (% Brix); eden% Brix je enak 1 gramu saharoze na 100 g raztopine.

aromatizirani sirupi

Preberite več: Merjenje koncentracije aromatiziranih sladkornih sirupov

Kako meriti vsebnost kalcijevega klorida v konzerviranih pločevinkah

Objavljeno 21. September 2015

Konzerviranje hrane je pojem, ki je v porabi že tisoče let in se še naprej razvija z napredkom v znanosti in tehnologiji. Danes poznamo novejše metode in tehnike, ki vključujejo uporabo živilskih aditivov in obsevanje. Te sodobne tehnike so bolj tehnične in lahko predstavlja dodatne izzive pri učinkovitosti konzerviranja.

 konzerviranje v plocevinkah

Preberite več: Kako meriti vsebnost kalcijevega klorida v konzerviranih pločevinkah

Kako merjenje intenzivnosti sončne svetlobe olajša instalacijo sončne plošče?

Objavljeno 18. September 2015

V zadnjih nekaj desetletjih so se okoljska vprašanja, glede okoliškh emisij ogljikovega dioksida, znatno povečala in so posledica globalnega iskanja alternativnih fosilnih goriv, ki zagotavljajo vir energije. Povečanje količine energije, pridobljene iz obnovljivih virov, vpliva na zmanjšanje količine onesnaževanja s ogljikovim dioksidim in zmanjšanje energijskih stroškov v daljšem časovnem obdobju.

soncna energija

Preberite več: Kako merjenje intenzivnosti sončne svetlobe olajša instalacijo sončne plošče?

Kako določiti pH vrednost v tekstilnih kopelih za barvanje

Objavljeno 16. September 2015

Barve so se uporablljale za tekstil že več kot 6.000 let in izvirajo iz časa neolitika. Tekstilna barvila so ključni element v tekstilni industriji, saj povečajo estetiko tkanin.

pH vrednost kopeli

Preberite več: Kako določiti pH vrednost v tekstilnih kopelih za barvanje

Kako določiti koncentracijo zlata in paladija?

Objavljeno 14. September 2015

Zlato je poznano že stoletja in se še danes pogosto uporablja v sodobni industriji za različne namene. Glede na specifično aplikacijo, so lahko površine prekrite za dekorativne namene, kar zagotavljajo zaščito pred korozijo ali za okrepitev funkcije. Namesto ustvarjanja izdelkov v celoti iz kovin, lahko proizvajalci pogosto uporabljajo tehnike prevlek iz manj dragih materialov s tanko kovinsko folijo. Te tehnike drastično zmanjšujejo proizvodne stroške, še posebej, ko je govora o zahtevanih materialih, plemenitih kovinah, kot so zlato ali paladij.

concentration of gold

Preberite več: Kako določiti koncentracijo zlata in paladija?

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!