SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Kako lahko s kontroliranjem pH povečamo kakovost končnega mesnega izdelka?

Objavljeno 22. Junij 2015

Približno 30 milijonov goveda je vsako leto rejenega, zaklanega in porabljenega v Združenih državah Amerike. Pogoji pri predelavi mesa neposredno vplivajo na kakovost končnega govejega proizvoda, kjer igrajo pomembno vlogo tako vizualne kot ne vizualne karakteristike kakovosti. Karakteristike kakovosti vključujejo sočnost, nežnost, okus in barvo končnega proizvoda. Da bi povečali kakovost mesa je potrebno med predelavo spreminjati pH in temperaturo trupa. Če ne spremljamo oba faktorja (pH in temperaturo) bo imel končni proizvod krajši postopek ohladitve in bo, zaradi ne regulirane toplote, končni proizvod bolj žilav.

Preberite več: Kako lahko s kontroliranjem pH povečamo kakovost končnega mesnega izdelka?

Kako uravnotežiti hladilno tekočino za prevažanje zemeljskega plina?

Objavljeno 19. Junij 2015

V današnjem članku bo govora o uravnoteževanju hladilne tekočine za prevažanje zemeljskega plina.

Fosilna goriva kot so nafta, premog in zemeljski plin so organske snovi, ki so se s časom in pritiskom razčlenile na ogljikovodik. Ta se je nato uporabaljal za različne energetske namene. Zemeljski plin je najpogosteje ujet pod zemeljsko površino v geoloških formacijah nepropustnih kamnin. Vrtanje skozi tvorbo skrilavca omogoča zemeljskemu plinu transport po cevovodih in uporabo kot vir energije. V Združenih državah Amerike so bila obsežna cevovodnega omrežja za zemeljski plin zgrajena v obdobju med 1920-1960.

Preberite več: Kako uravnotežiti hladilno tekočino za prevažanje zemeljskega plina?

Pomembnost vsebnosti vlage v bombažu za proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov

Objavljeno 18. Junij 2015

Bombaž predstavljajo mehka rastlinska vlakna, ki izhajajo iz družine Gossypium in rastejo v obliki kapsul okoli cvetočega semena. Bombaž raste predvsem v tropskih in subtropskih podnebnih območjih, kjer ga večinoma uporabljajo v tekstilni industriji. V teh konkretnem področjih se proizvede 25 milijonov ton bombaža letno. Vsebnost vlage v bombažu je ključnega pomena za proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov.

Preberite več: Pomembnost vsebnosti vlage v bombažu za proizvodnjo visoko kakovostnih izdelkov

Umetnost peke kruha in raven vsebnosti soli v kruhu

Objavljeno 18. Junij 2015

V današnjem članku bo govora o peki kruha, odkritju kvasa in vsebnosti soli v kruhu. Ste se že kdaj vprašali zakaj velja kvas za vzhajajoče sredtsvo?

Ali ste vedeli, da ima umetnost peke kruha obsežno antično zgodovino, ki sega vsaj 30.000 let nazaj? V današnjem svetu kultura in prehrana igrata zelo pomembno vlogo v pekarstvu, kar pušča pomemben pečat na prepoznavnost kulinaričnih identitet po vsem svetu.

Preberite več: Umetnost peke kruha in raven vsebnosti soli v kruhu

Zakaj je merjenje vsebnosti vlage v maslu pomembna?

Objavljeno 18. Junij 2015

Maslo je tipičen mlečni proizvod, ki ga uporabljami kot sestavni del pri številnih receptih, predvsem zaradi bogatega in nemotenega okusa. Maslo je narejeno s pomočjo stresanja in ga lahko uporabljamo kot izdelek, sestavljen iz mlečne maščobe. Maslena maščoba je primarna sestavina masla. Maslo, ki ga ponavadi kupimo v trgovini je izdelano iz ~ 80% mlečne maščobe, ~ 15% vode in ~ 5% trdnega pinjenca.

Preberite več: Zakaj je merjenje vsebnosti vlage v maslu pomembna?

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!