SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

5 najpomembnejših nasvetov pri kalibraciji vašega pH merilnika

Objavljeno 29. September 2015

Zanesljive pH meritve so bistvenega pomena pri skoraj čisto vsakem procesu ali industriji, vse od tal pa do odpadne vode. Merjenje pH vrednosti igra ključno vlogo pri določanju kakovosti vode, tal, in ostalih pomembnih faktorjev.

5 nasvetov za kalibracijo

Pomemben korak pri pridobivanju točnih rezultatov je kalibracija vašega metra. Ali veste kdaj je potrebna kalibracija ali zakaj so vaši odčitki izključeni? Danes vam bomo podali seznam nasvetov, ki vam bodo pomagali pri kalibracji vašega merilnika ne glede na to, ali opravljate kalibracijo prvič ali tridesetič.

1.Vedno preberitenavodila za uporabo

Kalibracijski postopki se spreminjajo glede na določeno uporabo merilnika. Da bi najbolje razumeli vaše posebne merilnike, je pomembno, da zmeraj preberete navodila, ki jih prejmete skupaj s vašim pH metrom.

2. Prepričajte se, da imate vse potrebne pH pufre

Pri izvajanju pH kalibracije je pomembna uporaba primernih pufrov. Na primer, če želite meriti nekaj s pH vrednostjo 9 in če kalibrirate vaš pH meter za pH vrednost 7, morda ne boste dobili natančnih meritev. To je zato, ker so pH meritve najbolj točne, ko se kalibracijske točke skupne z vašimi meritvami. Prav tako morate preveriti datum izteka pufrov in kako dolgo je bil pufer odprt. Nekateri odprti pufri, ki imajo PH vrednosti 10 potečejo mnogo prej.

3. Pogosta kalibracija

Za najbolj natančne meritve vam priporočamo kalibracijo vašega merilnik vsakič, ko izvedete nov sklop meritev. Kalibracija vam lahko prav tako pomaga prepoznati težave z vašo elektrodo. Predlagamo vam, da vaš merilnik kalibrirate:

  1. Po prvi uporabi
  2. Po dolgem času skladiščenja
  3. Pri izvajanju novih sklopov meritev.

4. Bodite pozorni na vaš naklon in odmik

Vaš naklon in odmik imajo pomemben vpliv na stanje vaše elektrode. Hanna Instruments vam priporoča, da odmik ne presega ± 30mV in da je odstotek naklona med 85-105%.

slope and offset

Če imate slab odmik, bi to lahko pomenilo, da imate bodisi zamašeno stičišče ali da morate očistiti vašo sondo. Če se vam to zgodi, poskusite namočiti vašo sondo v čistilno raztopino in ponoviti postopek preverjanja odmika. Če je vaš naklon slab, bi to lahko pomenilo, da uporabljate potečene ali kontaminirane pufre. Zmeraj si zagotovite, da uporabljate sveže pufri. Veliko naših metrov vam bo ob koncu kalibracije prikazalo, tako naklon kot tudi odmik. Nekateri od naših metrov, so opremljeni s funkcijo CAL CHECK™. Ta funkcija zagotavlja kazalnike za morebitne težave v procesu kalibracije, ki temeljijo na prejšnjih odmikih in naklonskih vrednostih, kar vam omogoča hitrejše reševanje problema.

5. Oskrba elektrode

Elektrode imajo pomembno vlogo pri sprejemanju meritev in je zato potrebno z njimi ravnati zelo previdno. pH elektrode se ne smejo nikoli shranjevati v DI vodi, saj to škoduje steklenemu zaznavanju pH elektrode in referenčnih elektrolitov. Shranjevanja vaše elektrode v pravilni shranjevalni rešitvi vam lahko pomaga zagotoviti, da vaša elektroda zagotavlja stabilne in visoko odzivne meritve, kar je povezano s dobro hidriranimi žarnicami.

Nasvet: Življenska doba elektrode se lahko spreminja glede na temperaturo. Pri višjih temperaturah se bo življenjska doba pH elektrode zmanjšala. To pomeni, da boste morali zamenjati elektrodo pogosteje, v primeru da testirate vzorce pri visokih temperaturah.

Sledite nam na družbenih omrežjih:

facebook    twitter    linkedin

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!