SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Zakisljevanje oceanov: Absorpcija ogljikovega dioksida

Objavljeno 28. September 2015

Ogljikov dioksid ima vpliv na številne različne dejavnosti na zemlji. Eden izmed glavnih učinkov, ki izhaja iz ogljikovega dioksida je zakisljevanje svetovnih vodnih zalog. V nedavnem članku iz Portala za okolje, so raziskovalci z Univerze v Glasgowu pokazali, kako ocean absorbira ogljikov dioksid in povečuje svojo kislost, kar povzroča krhkost in večjo občutljivost lupine pri hudih vremenskij pojavih.

zakisljevanje oceanov

Postopek zakisljevanja oceanov

Zakisljevanje oceanov je postopek pri katerem ocean absorbira ogljikov dioksid iz ozračja, kar posledično povzroči reakcijo z morsko vodo in nastanek ogljikove kisline. Tvorba ogljikove kisline postopoma, a zanesljivo znižuje pH vrednost oceana. Koncentracija vodikovih ionov se sprošča in tvori koncentracijo ogljikove kisline, nakar se vodikovi ioni vežejo s karbonatom ter tvorijo bikarbonat. Ko se prične ta proces, se zmanjšaja koncentracije karbonata, kar posledično predstavlja težavnost za kalcificirane vrste, kot so školjke, ki izpostavijo svoje lupine kalcijevemu karbonatu.

"Školjke pridobijo bikarbonatne ione iz morske vode in uporabljajo beljakovine v svojih telesih za tvorbo kristalov kalcijevega karbonata ter za oblikovanje svoje dvoslojne lupine. V bolj kisli vodi je za školjke na voljo manj bikarbonatih ionov.

Uporaba pH metra za merjenje pH vrednosti vode

Čeprav se lahko to morda zdi skromen problem, lahko le ta ovira na rast, razvoj in reprodukcijo manjših morskih organizmov, kot so lupinarji, krili in plankton, kar lahko povzroča okvare morskih prehranjevalnih spletov. Ne samo, da lahko slednje prizadene večje morske organizme, ampak lahko tudi v končni fazi vpliva na komercialno ribiško industrijo in njihovo preživetje. Eden od načinov, v katerem lahko zaznamo povečanje ogljikovega dioksida je merjenje pH vrednosti vode, z uporabo pH metrov.

Merjenje pH vrednosti lahko pomaga uporabnikom boljše razumevanje kemijskega vidika naših oceanov. Hanna Instruments ponuja različne pH metre, ki so primerni za merjenje pH vrednosti v laboratorijih in na terenu.

Prenosni merilniki

hi9829

 

 

 

 

 

 

 

HI9829 multiparametrski prenosni merilnik

Robusten, vodotesen in enostaven za uporabo. HI 9829 je idealen merilnik za terenske meritve jezer, rek in morja. Obe merilnika prikazujeta 1 do 12 parametrov, skupaj s 15. nastavljivimi parametri.

hi2020

 

 

 

 

 

 

 

 

HI2020 edge multiparametrski merilnik

Vrhunsko oblikovan edge merilnik ima sposobnost načrtovanja, integracije proizvodnega in svetovnega razreda R & R. Edge je merilnik s katerim lahko izmerimo pH, prevodnost in vrednost raztopljenega kisika ter je izjemno enostaven za uporabo.

Namizni merilniki

HI2212

 

 

 

 

 

 

 

 

HI2212 Namizni merilnik s tritočkovno kalibracijo

HI 2212 je pH in temperaturni namizni merilnik. Kalibracija se lahko izvede do treh točk, ki uporabljajo pet standardnih in dva prilagojena odbojnika. Ta merilnik ima ročno ali avtomatsko temperaturno kompenzacijo s HI 7662 temperaturno sondo.

hi22091

HI22091 pH/mV merilnik z ročno kompenzacijo temperature

HI 22091 pH/mV merilnik z ročno kompenzacijo temperature (MPZ) in analognim izhodom zagotavlja preprosto uporabo, stroškovno in učinkovita metodo za merjenje pH vrednosti. HI 22091 ima velik LCD zaslon, ki je enostaven za branje in ima vgrajena držala.

pH testerji

hi98129

 

 

 

 

 

 

 

 

HI98129 pH/prevodnostni/TDS tester

HI98129 je zelo natančen, vodoodporen pH tester, ki lahko med drugim meri tudi EC/TDS in temperaturo. Ta vodoodporen tester je enostaven za branje, ima LCD zaslon in avtomatsko možnost izklopa. Poleg tega pH in EC/TDS odčitki samodejno preprečujejo temperaturna nihanja za preprečitev temperaturnih merlinih nihanj.

hi11312

 

 

 

 

 

 

 

 

HI11312 HALO™ pH sonda z Bluetooth® pametno tehnologijo

HALO™ je prva profesionalna pH sonda z Bluetooth® pametno tehnologijo (Bluetooth 4.0). Sonda je visoke kakovosti, z dvojnim spojem, ponovno napolnljivim steklom pH sonde in z vgrajenim temperaturnim tipalom, ki se lahko uporablja praktično povsod: na terenu, v laboratoriju ali predavalnici. Sonda je povsem prilagodljiva in enostavna za uporabo ter z najnovejšjo vgrajeno HALO tehnologijo, prenaša podatke meritev neposredno v iPad® (ni vključen). Za prenos neposredni prenos podatkov na vaš IPad si morate namestiti aplikacijo Hanna Lab.

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!