SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Merjenje koncentracije aromatiziranih sladkornih sirupov

Objavljeno 22. September 2015

Koncentrirani sirupi se uporabljajo v celotni industriji hrane in pijač, od aromatiziranih kav do proizvodnje brezalkoholnih pijač. Koncentracija saharoze ne vpliva samo na okus končnega produkta, ampak tudi na aromo, rok trajanja in potencialno bakterijsko rast. Saharoza je najpogostejši sladkor, ki se uporablja v izdelkih sirupa. Vsebnost sladkorja se običajno poroča kot odstotek Brixa (% Brix); eden% Brix je enak 1 gramu saharoze na 100 g raztopine.

aromatizirani sirupi

Aromatizirani sirupi zmanjšujejo čas vrenja

Kava je ena izmed najbolj priljubljenih pijač po vsem svetu in je na voljo v neštetih vrstah in okusih. Kavo se lahko aromatizira s krepitvijo kavnih zrn, skupaj z oljem, v fazi praženja ali z dodajanjem aromatiziranega sirupa pri končnem postopku vrenja. Aromatizirani sirupi se lahko dodajo k vročim, hladnim ali posebnim pijačam pa tudi k sladicam. Uporaba aromatiziranih sirupov ponuja strankam raznoliko vrsto izbire, hkrati pa aromatizirani sirupi zmanjšujejo čas vrenja. Zmanjšano je prav tako tveganje okusov med postopkom vrenja.

Sladkorni sirup: najdražja in bistvena sestavina pri izdelavi kakovostnih pijač

Pri proizvodnji aromatiziranih pripomočkov je sladkorni sirup najdražja in bistvena sestavina pri izdelavi kakovostnega napitka. Trs, sladkorna pesa ali koruzni sladkor zmešamo z prečiščeno vode in tako ustvarimo sladkorni sirup, tipično okoli 63% Brix. Aroma se doda kasneje na osnovo, preko ekstraktov. Ekstrakti so na voljo v obliki naravnih ali umetnih tinktur ali praškov, ali pa s kombinacijo obeh. Koncentrati sadnih sokov so pogost primer ekstrakta, ki se uporablja za aromatiziranje sirupa.

Ste proizvajalec aromatiziranih sirupov in bi radi merili koncentracijo vaših osnovnih sladkornih sirupov?

hi96801

Hanna Instruments priporoča uporabo Kliknite sem za več informacij .... HI96801 ima široko merilno območje od 0 do 85% Brixov z 0,1% Brix ločljivosti in z natančnostjo ± 0,2% Brix. Dvojni LCD zaslon prikazuje % Brixov, kot tudi temperature vzorca od 0 do 80 ° C (32-176 ° F); merilnik vam prav tako omogoča samodejno nadomeščanje tempreature od 10 do 40 ° C (50 do 104 ° F). HI96801 odlikuje vzorec iz nerjavečega jekla.

Kliknite sem za več informacij ...

Sledite nam na družbenih omrežjih:

facebook    twitter    linkedin

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!