SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Kako meriti vsebnost kalcijevega klorida v konzerviranih pločevinkah

Objavljeno 21. September 2015

Konzerviranje hrane je pojem, ki je v porabi že tisoče let in se še naprej razvija z napredkom v znanosti in tehnologiji. Danes poznamo novejše metode in tehnike, ki vključujejo uporabo živilskih aditivov in obsevanje. Te sodobne tehnike so bolj tehnične in lahko predstavlja dodatne izzive pri učinkovitosti konzerviranja.

 konzerviranje v plocevinkah

Konzerviranje v pločevinkah

Konzerviranje v pločevinkah je ena izmed najbolj priljubljenih tehnik. Konzerviranje v pločevinkah kot metoda konzerviranja sega vse nazaj do zgodnjih 1800. Izum konzerviranja hrane je bila posledica francoske vlade, ki je ponujala denarno nagrado za cenovno ugodno in učinkovito sredstvo, ki bi ohranilo veliko količino hrane. V tem času je francoska vlada potrebovala način za povečanje razpoložljivosti zalog hrane za vojsko, ki se je borila v napoleonskih vojnah. Izumitelj Nicholas Appert je ugotovil, da se hrana kuhana v zaprtih steklenih kozarcih ne pokvari. Vendar pa so se krhki stekleni kozarci pokazali kot neprimerni za prevoz, tako da so uporabo steklenih kozarcev nadomestili s jeklenimi pločevinkami za konzerviranje. Pogosto lahko tudi domači kuharji pripravijo svoje domače sadje in zelenjavo v steklenih kozarcih, jih pogrejejo, zatesnijo in tako preprečijo rast bakterij. Industrijsko konzerviranje uporablja predvsem kositer, obloženim s jekleno pločevinko ali aluminijasto pločevinko. Te pločevinke so znotraj obložena z eposkidno smolo, kar preprečuje izločanje kovin v hrano. V povezavi s postopkom konzerviranja se pogosto uporabljajo kemični aditivi, ki preprečujejo poslabšanje proizvoda.

Prednosti uporabe kalcijevega klorida (CaCl₂)

Uporaba toplote in pritiska, ki se uporablja pri konzerviranju, podaljšuje rok trajanja živil. Proizvajalci lahko naknadno dodajo konzervanse kot so sulfiti in kalcijev klorid, za nadaljnje povečanje življenjske dobe, ohranjanje svežine in izboljšanje teksture. Kalcijev klorid (CaCl₂) se uporabljajo v različnih prehrambenih izdelkih, saj deluje kot učinkovito sredstvo proti strjevanju, kot stabilizatorsko in zgoščevalno sredstvo. Kalcijev klorid se lahko uporablja za prilagoditev mineralnih pomanjkljivosti med procesom sirarstva ali celo med proizvodnjo piva. Konzervirane zelenjave in proizvajalci kumaric pogosto uporabljajo kalcijev klorid kot nadomestilo natrijevega klorida. Natrijev klorid znižuje vsebnost natrija, vendar pa še vedno zagotavlja slan okus in antimikrobne soli.

Najvišja dovoljena vsebnosti kalcijevega klorida

Najvišja dovoljena raven kalcijevega klorida se sorazmerno razlikuje glede na vrsto hrane. Na primer, pečena peciva lahko vsebujejo le 0,3% kalcijevega klorida. V marmeladi in želeju pa je dovoljena vsebnost le 0,1% odstotka. Zaradi strogih standardov, ki jih je določil Kodeks zveznih predpisov, se morajo proizvajalci prepričati, da je vsebnost kalcijevega klorida njihovih proizvodov v skladu s zveznimi predpisi. Poleg tega se kalcijev klorid spremlja za namene kontrole kakovosti.

Ste proizvajalec konzervirane hrane in želite izmeriti vsebnost kalcijevega klorida vaših konzervirnih proizvodov?

HI902CSvetujemo vam uporabo HI902 Avtomatičnega titracijskega sistema, skupaj s HI4104 kombinirano selektivno elektrodo kalcijevih ionov za kompleksometrično določitev kalcija z EDTA. Hiter titracijski čas zagotovlja pravilno določitev proizvodnega roka in boljši nadzor kakovosti. S avtomatičnim tritracijskim sistemom HI902 lahko shranite do 100 metod, ki omogočajo uporabniku ustvaritev in optimizacijo različnih metode titraciji, ki ustrezajo posebnim vrstam vzorcev.

Kliknite sem za več informacij ...

Sledite nam na družbenih omrežjih:

facebook    twitter    linkedin

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!