SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Kako merjenje intenzivnosti sončne svetlobe olajša instalacijo sončne plošče?

Objavljeno 18. September 2015

V zadnjih nekaj desetletjih so se okoljska vprašanja, glede okoliškh emisij ogljikovega dioksida, znatno povečala in so posledica globalnega iskanja alternativnih fosilnih goriv, ki zagotavljajo vir energije. Povečanje količine energije, pridobljene iz obnovljivih virov, vpliva na zmanjšanje količine onesnaževanja s ogljikovim dioksidim in zmanjšanje energijskih stroškov v daljšem časovnem obdobju.

soncna energija

Porast uporabe sončne energije

Obnovljiva energija je na voljo v različnih oblikah (veter, geotermalna energija, hidroenergija, vodik in sončne energije). Med lastniki domov in lastniki malih podjetij, ima sončna energija vse večjo pomembnost. Porast na področju sončne energije je mogoče pripisati cenejšim inštalacijam in porastu akumulatorske shranjevalne energije. Sončne celice potrebujejo zelo malo vzdrževanja, saj nimajo nobenih premikajočih delov. Njihova življenska doba na splošno traja od 20 do 30 let. Kasneje jih je treba zamenjati.

Sončna energija postaja zmeraj bolj izvedljiv vir energije

Količina energije, ki jo proizvede sonca v eni minuti je enaka energiji, ki se uporablja po vsem svetu v enem letu. Shranjevanje te vrste energije je zelo težko. Ob tehnoloških napredkih, postaja sončna energija zmeraj bolj izvedljivejši vir energije. Za pretvorbo sončne energije v električno energijo, moramo zbrati dovoljšno količino sončne svetlobe, zbrane s pomočjo sončnih kolektorjev. Solarna plošča je sestavljena iz številnih posameznih fotovoltaičnih celic, ki pretvarjajo svetlobo v energijo. V letu 1880 je bil izkoristek fotovoltaične celice 1 do 2%. Danes lahko fotovoltaične celice dosežejo učinkovitost do 40%.

Ali ste podjetje, ki se ukvarja s inštalacijo solarnih plošč in bi želeli meriti intenzivnost svetlobe? Količina sončne svetlobe, ki doseže solarno ploščo je odvisna od geografske in fizične lokacije. Gostota svetlobe, ki pada na površino, se meri v enotah lux. Povprečno branje za sončno svetlobo je 30.000 do 100.000 luksov (30 do 100 Klux).

HI97500PrenosniLuxmeter

 

HI97500

Hanna Instruments priporoča uporabo HI97500 prenosnega Lux metra. HI97500 ima tri območja, ki zajemajo 0.001 do 1.999 Klux, 0.01 do 19.99 Klux in 0,1 do 199,9 Klux. HI 97500 je prenosni lux meter, izdelan za opravljanje enostavnih in natančnih svetlobnih meritev. Instrument je opremljen s senzorjem svetlobe, povezanim s fiksnim kablom (1,5 m), ki omogoča meritve na daljavo. HI 97500 ima indikator za nizko stanje baterije in funkcijo samodejne izključitve, ki izklopi meter po 7. minutah neuporabe.Ta instrument zagotavlja približno 200 ur neprekinjenega delovanja.

Kliknite sem za več informacij ...

Sledite nam na družbenih omrežjih:

facebook    twitter    linkedin

 

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!