SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

Enologija

Enologija

 

HANNA Instruments nudi vinarjem široko ponudbo izdelkov za analizo vina. Med našimi izdelki lahko najdete titracijske sisteme, fotometre, stolne in prenosne merilnike, merilnike motnosti, elektrode za merjenje pH, bakra, železa, tartarične kisline, barve in fenolov v vinu.

 wine hanna first pageHanna predstavlja izdelke za analizo parametrov v vinu.

Kdaj je najboljši čas za trgatev?

Da bi izbrali najboljše obdobje za trgatev, je potrebno pretehtati ravnotežje med kislinami in sladkorjem v samem grozdju.

Med zorenjem grozdja se količina prisotnih kislin zmanjšuje medtem ko se količina sladkorjev veča. Idealni čas za trgatev naj bi bil takrat, ko sta le-ta v ravnotežju.

Torej zorenje grozdja je odločilen dejavnik za kakovost mošta in posledično, vina:

  •       V primeru, da bi hoteli dobiti vino z višjo količino kislin, kot na primer pri belih vin, bi morali izvajati predčasno trgatev.

  •       V primeru, da bi hoteli dobiti vino z višjo količino sladkorja, kot  na primer pri rdečih vin, bi morali izvajati kasno trgatev.

 

Katera je najboljša metoda za merjenje količine sladkorja prisotne v vinu?

Tradicionalno se to merjenje izvaja s pomočjo mehanične metode oziroma z denzimetrom in prozornem valjom.

Predlagamo vam, da uporabite naše refraktometre, ki merijo lomnega količnika tekočin. Tovrstna metoda ima dve prednosti:

  •          Za izvedbo meritve zadoščajo že par kapljic soka iz grozdnih jagod.

  •          Metoda je zelo hitra. Meritve se lahko izvedejo v nekaj sekundah.

Zakaj je pomembno meriti količino žveplovega dioksida v vinu?

Žveplov dioksid je zadnja obrambna linija proti oksidaciji in ga je, zaradi tega, potrebno stalno nadzirati.

Zakaj je pomembno meriti količino amonijaka prisoten v vinu?

Količina amonijevih ionov bo med alkoholno fermentacijo  najprej drastično upadala, nato pa ponovno rastla po malolaktični fermentaciji , ker mlečne kvasovke sproščajo amonijev dušik. To je posebno res pri redečih vin.

Zakaj je pomembno meriti skupno kislost vina?

Kisline se po navadi razvijajo med zorenjem grozdja ter med fermentacijskem procesu. Količina kislin prisotnih v vinu so majhne v primeru toplejših sezon zorenja ali v primeru, da grozdje izhaja iz toplejših pokrajin. Kisline so zaželene, v primeru da so v pravilnem sorazmerju, ker dajejo karakter vinu.

Katere kisline prevladujejo v vinu?

Tri kisline, ki prevladujejo v vinu so tartarična kislina, malična kislina in citrična kislina. Tartarična kislina je glavna kislina v vinu in prispeva k ohranjevanju in celotni strukturi le tega.

Nekateri od naših izdelkov za vino:

 

Titration 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini titrator za merjenje skupnih kislin za vino

 


 

HI84533 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini titrator za merjenja števila formolov v vinu

 

 


 

HI 84500Mini titrator za merjenje žveplovega dioksida v vinu


 

Turb 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meter motnosti za merjenje bentonita

 


 

HI 2222

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namizni merilec pH in ORP za vino


 

HI 9126V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenosni merilec pH in ORP

 


 

HI 96811

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitalni refraktometer za merjenje sladkorja v moštu in vinu

Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!