SPREMLJAJTE NAS NA DRUŽBENIH

                      OMREŽJIH

    facebook    twitter    linkedin

 Webshop

HANNA BLOG

Preverite nasvete strokovnjakov in uporabne informacije na našem blogu!

>HANNA BLOG

Zadnji članki na blogu

Kako pravilno vzdrževati testerje?

Objavljen 15.December 2015

V podjetju Hanna Instruments se zavedamo, da vsak uporabnik ni strokovnjak, ki je že seznanjen s pravili vzdrževanja za pH, EC ali ORP testerje. V tej objavi vam bomo predstavili nekaj nasvetov za uporabo in vzdrževanje vaših testerjev.

tester blog4

Več

Poslovno sodelovanje

Ste zainteresirani za poslovno sodelovnje s HANNA Service?

Za več informaciji kliknite TUKAJ ali nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu!

RELAXADRIA SLO WBANNER

 

 

kmetiljstvo

Kmetijstvo:

HANNA Instruments ponuja široko paleto izdelkov, posebej izdelani za kmetijstvo, ki bodo povečal pridelek in rast rastlin.

Naši izdelki so zelo enostavni za uporabo, ekonomični in nudijo pomoč pri merjenju kritičnih parametrov, kot so na primer: pH, ES, TDS, temperatura, vlaga, fosfor (P), kalij (K), kalcij (Ca), magnezij (Mg) in druge.

Omenjeni parametri so ključnega pomena za pravilno rast rastlin in zelenjave. pH in EC so najpomembnejši parametri pri testiranju tal, zaradi njihovega vpliva na absorpcijo hranilnih snovi rastlin. Vsak ima svoj pH tal. Ta je lahko kisla, nevtralna ali bazična (alkalna). Vrednost pH-ja močno vpliva na sposobnost absorpcije hranil. Optimalen pH tal je nevtralen (pH = 7). Slanost tal je tesno povezana s količino mineralov v njej, in se meri kot vrednost električne prevodnosti nasičenega vzorca, ki je izražen kot mS/cm.

V Hanna Instruments so bili razviti tudi napredni fertigacijski sistemi za vse vrste kmetijskih pridelkov.

Za več informacij klikniteoprema za bazene

 

Bazenska oprema:

HANNA Instruments ponuja gradbenikom bazenov, lastnikom bazenskim centrom ali lastnikom bazena v svoji hiši, širok spekter opreme za testiranje vode.

Nudimo Vam Fotometre, testerje, komplete za kemijsko testiranje, regulatorje, monitorje in metre kateri merijo koncentracije prostega in celotnega klora.

Kakšen naj bi bil pH bazena?

Vrednosti pH v bazenih mora biti med 7,2 in 7,6. Pri višjem pH se zmanjšuje učinkovitost klora, katerega  vloga je razkroj organskih snovi in ​​bakterij. V bazenih se lahko pH povečuje  še posebej zaradi umazanije, losjona za sončenje, urina, itd. pH lahko znižamo z dodajanjem solne kisline.

Kolikšna je dovoljena koncentracija skupnih raztopljenih trdnih snovi (TDS) v vašem bazenu?

Uradno ni določena vrednost koncentracije ionov. Za bazene, kateri uporabljajo čiščenje s klorom se vrednost TDS-ja skuša obdržati na približno 1.500 ppm (1,5 ppt). Za bazene, ki imajo solno-klorne generatorje, vrednost je odvisna od proizvajalca generatorja, ki je običajno okoli 3.500 ppm (3,5 ppt).

Za več informacij kliknite


 

vino

Vino:

HANNA Instruments ponuja široko paleto izdelkov za analizo vina. Med našimi izdelki najdete sisteme za titracijo, fotometrijo, namizne in mobilne števcev, merilnike, motnosti, elektrod za merjenje pH, bakra, železa, vinske kisline, barve in fenolnih spojin v vinu .

Kdaj je najboljši čas za trgatev?

Da bi izbrali najboljši čas trgatve je potrebno meriti razmerje kisline in sladkorja v grozdju. Med zoritvijo grozda se količina prisotne kisline zmanjša, medtem ko se količina sladkorja viša. Idealen čas za trgatev ja kadar sta količini sladkorja in kisline grozda v ravnovesju.

S tega zornega kota je zorenje grozdja pomemben faktor kvalitete mošta in posledično vina:

  1. Za proizvodnjo vina z večjo količino kisline (npr. belo vino) moramo trgatev začeti predčasno.
  2. Za proizvodnjo vina z večjo vsebnostjo sladkorja (npr. rdeče vino) moramo trgatev začneti kasneje.

Za več informacij kliknite


 

hrana i m

 

Živilska industrija:

HANNA Instruments ponuja široko paleto izdelkov in kemičnih kompletov za merjenje različnih parametrov, ki so pomembni za celotno proizvodnjo v živilski industriji, ki je razdeljena na štiri stopnje:

  1. Pridobivanje in skladiščenje surovin
  2. Surovine.
  3. Skladiščenje izdelka.
  4. Promet, distribucija in prodaja izdelkov.

V vsakem od navedenih stopenj, so kritične točke, kjer moramo opravljati določene preglede, da bi zagotovili načrtovano kakovostno raven. Naši instrumenti so namenjeni za opravljanje teh pregledov, in se lahko uporablja za vseh panogah živilske industrije. Testira se več pomembnih parametrov, kot so pH, temperatura, slanost, natrija, prevodnost, količine sladkorja, itd.

Pomembnost različnih parametrov v živilski industriji.

Kateri parametri se določajo na različnih stopnjah v prehrambni industriji?

Mleko: Zelo pomembno, da se nadzira pH vrednost kot pokazatelj svežine in kakovosti mleka. Mleko ne sme biti preveč kislo (optimalen pH=6,4-6,8).

Meso: Z namenom preprečevanja bakterijske okužbe, je treba upoštevati higienska pravila ob zakolu, hranjenju mesa pri konstantni temperaturi in izogibanju dolgega časa med zakolom in porabo (do 15 dni). Vrednost pH mesa je med 5,3 in 5,5 kar nakazuje na pravilno ravnanje z mesom. Po klanju, moramo meso hraniti pri temperaturi okoli 10-15°C za vsaj 12 ur, da bi se izognili trdoti mesa.

Za več informacij kliknitetretiranje voda

 

Tretiranje vode:

Razpoložljivost čiste vode postaja vse večji problem v številnih državah. Zato je po vsem svetu razvijajo nove metode za obdelavo vode. Obdelavo odpadne vode iz gospodinjstva je ena izmed rešitev. Odpadna voda iz gospodinjstev je mogoče opredeliti kot črne, ki vsebuje vse odpadke iz stranišča in sive barve, ki vsebuje vse odpadke, ki nastanejo v kuhinji, kopalnici in pranju perila. Raziskave so pokazale, da sta pH in električna prevodnost (ES) dobri pokazatelji kakovosti odpadne vode. S periodičnim spremljanjem teh parametrov je moč ugotoviti, ali vodo lahko uporabljamo neposredno za namakanje ali se zahteva predelava pred uporabo. Visok pH in vrednot ES v sivi vodi z visoko koncentracijo detergenta in soli. Višek soli, povzroči akumulacijo v tleh in posledično zmanjševanje kakovost zemlje in poškodb rastlin. Priporočena vrednost EC v sivi vodi (odpadne vode iz gospodinjstva) katero lahko neposredno uporabljamo je manj kot 1000 µS/cm.

Idealen pH vode za namakanje je med 6,5 in 8,4.

Za več informacij kliknitelaboratorijska

 

Laboratorijska oprema:

HANNA Instruments izdeluje najboljšo opremo za laboratorije:

Laboratorijske in prenosne pH metre, merilnike prevodnosti, ionsko selektivne elektrode, metre raztopljenega kisika, merilnike motnosti, fotometre in različne sisteme titracije.

Naši izdelki so jamstvo za kakovost, kakor veli naš slogan "With great products, come great results!"

Pokličite nas in se prepričajte sami!


 

zastita okolisa

Okolje:

Sedaj je čas, da se vrnemo k naravi. Hanna Instruments priznava pomen ohranjanja okolja. S tem, v naši široki liniji izjemnih instrumentov, ki omogočajo spremljanje ključnih parametrov za analizo in varstva okolja, kot so pH, raztopljenega kisika, nitratov, nitritov, amonijaka, klora, fosfatov, fosforja, krom VI, niklja in veliko drugih.


 

Izobrazevanje

Izobraževanje:

Zelo smo veseli, da se naši instrumenti uporabljajo v znanstvenem izobraževanju. Skušali bomo tudi v prihodnje, da ohranimo zaupanje uporabnikov in njihovo predanost ter pristojnosti.

Za več informacij kliknite .


 

Galvanotechnic

Galvanizacija:

Obstaja več prevlek, kot je bakrena, kromirana, nikeljna, črn nikelj, pozlačena, srebrna.

Galvanizacija kovin se uporablja za različne namene, ena od njih je preprečevanje korozije.

Hanna Instruments proizvaja in distribuira instrumente izjemne kakovosti, ki se lahko uporabljajo kot podpora za galvanske postopke.

Za več informacij kliknite .


 

ribogojstvo

Ribogojstvo:

Hanna Instruments ponuja široko paleto izdelkov, ki so specializirani za gojenje rib. S Hanna instrumenti je moč meriti vse parametre, ki so pomembni za vzrejo rib.

To vključuje merjenje: raztopljenega kisika (DO), pH, temperatura, raven vrednosti pH, nitrite, amonijak, ogljikov dioksid, trdoto, vodikov sulfat in slanost.

Za več informacij kliknite .


Kontakti

Hanna Service d.o.o.

Sermin 75H, Bertoki

6000 Koper - Slovenija

Tel: +386 (0) 59096690 / 91

Fax: +386 (0) 59029898

info@hannaservice.eu

DELOVNI ČAS:

Pon-pet: od 9.00 do 17.00

Sobota in nedelja: zaprto

Davčna števlika: SI92346669

Katalog proizvodov

S klikom na spodnjo povezavo, boste lahko prelistali naš aktualni katalog proizvodov mamenjen različnim panogam!

Der Hanna neue Katalog

HANNA SPLOŠNI KATALOG

Katalog je v angleščini.

Prijava na e-Novice

Novosti, ugodnosti in dogodki. Prijavi se na e-Novice!